Bladh: ”Osmakligt kasta skit på Järvefelt”

,

KRÖNIKA Edsbyns hedersordförande Ulf ”Järven” Järvefelt har sedan länge avtjänat sitt straff för grov trolöshet mot huvudman.
Jag har därför svårt att förstå de bespottare som anser att ”Järven” borde hålla sig undan hälsingeklubben för gott.

Eller kanske under en våt, stor sten någonstans i skogen. Det är ungefär så alltför många tycks vilja se Ulf Järvefelt även när han har avtjänat sitt straff.

Det är under alla omständigheter på det viset att ”Järven” har sonat sitt brott. Han är en fri man. FRI man, ska understrykas med versaler.

Att Edsbyns IF:s hedersordförande har en roll i klubben även år 2017 och finansierar spelarköp eller vad det nu må vara är inget problem.
Men att ”Järvens” återtåg i Edsbyn är av ondo, det ställer jag mig oförstående till.

Ja, det var fel av Ulf Järvefelt att ha förskingrat över 18 miljoner kronor från ett familjeföretag för att, under flera år, fört över merparten av summan till Edsbyns IF som bidrog till gulderan 2004–2008.

Det ansåg också Svea hovrätt som slutligen fastställde två års fängelse för Ulf Järvefelt.
Nu är emellertid ”Järven” en fri man och så länge han håller sig inom lagens ramar i fortsättningen ska han också ses som en fri man.

Edsbyn är svenska mästare 2017.
Det luktar osmakligt att dra in Järvefelt när ett lag just gjort en otrolig bedrift och långt ifrån guldfavoriter på förhand.

Mattias Bladh

6 Kommentarer
 1. Sponsorn
  Sponsorn says:

  Klart han är en FRI man.
  Men samtidigt förstår jag att man kan kritisera Edsbyn. Edsbyn hade tur som själva slapp undan utan någon som helst anmärkning. Det är givet att en del Edsby-folk måste haft kännedom om en del märkligheter. Att då Edsbyns styrelse vågar ta tillbaka honom i en synlig roll är märkligt.
  Därmed inte sagt att Järvefeldt efter sonat straff gjort något fel.
  Edsbyns styrelse däremot!!!

 2. Facit
  Facit says:

  Att Edsbyn inte gjorde något fel i detta är bevisat och att detta fortfarande är en levande fråga visar bara avundsjukans fula anlete. Dom har tagit emot pengar redovisade som vilka sponsorpengar som helst. Vi kanske måste börja misstänka alla personer som skänker pengar till föreningar i olika insamlingar osv? Små som stora belopp. Är vi säkra på att pengarna som åskådarna köper lotter och korv för är vita pengar? Släpp detta nu, det var korkat gjort av Järven att göra av med pengar som inte var hans, men det har aldrig varit och kommer aldrig kunna vara Edsbyns fel. Ni som fortsätter tugga om detta saknar insyn och kunskaper i detta område och då kanske man borde hålla sin okunskap för sig själv. Järvefeldt har ett gigantisk hjärta för Edsbyn och denna gång gjorde han fel, något som han har betalat ett ganska stort pris för, men EDSBYN bandy har aldrig gjort något fel.

 3. Ola
  Ola says:

  I dagens Sverige kan du våldta och även i vissa fall t.o.m mörda och ändå få kortare fängelsestraff än 2 år, för brott mot staten är ju tydligen det värsta man kan göra. Men frågan är om staten själva (svenska spel) betalade skatt för alla dom miljoner som man pumpade in i Boltic på 80-talet?

 4. Henrik
  Henrik says:

  Hagamannen ska inte få jobb på kvinnojour.
  Kapten klänning ska inte jobba som polis igen.
  Peter Mangs ska inte jobba med integration.
  Ulf Järvefäldt ska inte jobba med bandy.

Kommentering är stängd.