ANNONS: Att spela på bandy

Betting är en hobby som innehas av många personer i vårt avlånga land, och för de allra flesta ger det en extra spänning att lägga ett par hundralappar på sitt lag. I dag kan man som spelare lägga bet på i princip allt, från stora idrottsevenemang som fotbolls-vm, ända ner till vilken film som blir bäst på Oscarsgalan. Bandy och betting är inte alls främmande för varandra, men det kan vara lite krångligt att förstå hur det fungerar för en del. Här följer en snabb guide över vanliga sätt att spela på bandy, gjord av Bandyfebers samarbetspartner Bettingkollen.se.

1×2

Det absolut vanligaste sättet att spela på de flesta sporter är 1×2. Alltså hemmavinst (1), oavgjort (x) eller bortavinst (2). I bandy är ofta oavgjort ett resultat som ger högt odds, eftersom det i snitt blir många mål. Ju fler mål, desto mindre chans för oavgjort. Om du som spelare tror på en tight match med få mål kan du därför hitta hyggligt värde i oavgjorda resultat.

Över-/underspel

En annan vanlig spelform i de flesta lagsporter är över/under. Det syftar som standard till antal mål i matchen. Eftersom bandy är en sport där målproduktion kan skifta stort från match till match så finns det absolut möjlighet att hitta bra odds här. Normala “linor” (där oddsen är jämna) är över/under 7,5 eller 8,5 mål.

Målskytt

Lite ovanligare i bandy än i andra sporter, och ganska få spelbolag erbjuder denna spelform. Men precis som det låter så går det ut på att lägga ett spel på att en spelare gör mål i matchen. Eftersom vissa stjärnor kan göra många mål i bandy så är oddsen oftast låga på att de spelarna ska lyckas. Ett spelbolag som ofta erbjuder målskyttespel är svenska Betsson. Kolla in Bettingkollens recension av Betsson för mer info om spelbolaget.

Utöver dessa spelformer finns en del andra som ibland finns på bandy, ibland inte. Oftast räcker däremot dessa tre för hobbyspelaren, som bara vill ge lite extra spänning till matchen denne ska titta på.

Vill du ändå läsa på och lära dig mer så finns en hel del information att hitta på internet. Tänk bara på att spela ansvarsfullt och aldrig för mer än du har råd att förlora. Om du känner att du utvecklar en ohälsosam relation till spel, ta kontakt med Stödlinjen för att få hjälp. Chatt eller telefonsamtal är anonymt.

Annons: Detta är en annons från vår partner och inte skriven av Bandyfebers redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Bandyfeber-redaktionens åsikter.