Björling om valet att stanna hos regerande mästaren: ”Ära att få spela i Villa-tröjan”

,
Björling, Petter Björling, Villa

Det drog ut lite på tiden. Men till slut kom beskedet: på tisdagen blev Villas högerhalv Petter Björling klar för två nya år hos regerande mästaren.
— Det känns oerhört skönt att ha det klart, säger Björling till klubbens hemsida.

Villas lagbygge inför säsongen 2019/20 är snart i mål. På tisdagen kom Petter Björling överens med Villa om en fortsättning i klubben.

— Det känns oerhört skönt att ha det klart. Är en ära att få spela i Villatröjan och när vi hittade en fortsättning tillsammans så kändes det helrätt. Att tillhöra Sveriges bästa förening har hela tiden varit målet, säger Björling.

Villas klubbchef, Jonas Johansson, om kontraktsförlängningen:

— Vi ser nästan Petter som en egen produkt även om han har Falu BS som moderklubb. Han kom till oss i ung ålder. Han har varit här länge och är en otrolig laglojal spelare som kan göra nytta på många olika positioner. Det senaste har han gjort det bra på halven och tagit en ordinarie plats i ett så stjärnspäckat lag som vi. Det säger en del om honom som person och spelare.

Hela Villas guldlag är nu närapå klart för en fortsättning kommande säsong. Anfallaren David Karlssons framtid i klubben är dock alltjämt ett oskrivet blad i nuläget.

Mattias Bladh