Spelschemat släppt — så spelas elitserien 2019/20

Hedell tror på en vändning mot Villa, semifinalen, Villa, Ted Hedell, Hedell

Spelschemat för säsongen 2019/20 är släppt. Och det innebär en del förändringar — bland annat lite oväntade annandagsmatcher.

Med ganska exakt fem månader kvar till seriestart står det nu klart hur spelschemat för Elitserien 2019/20 kommer se ut.

Föreningen Svensk Elitbandy, Svenska Bandyförbundet och de 14 elitserieklubbarna har tillsammans enats om ett spelschema för vinterns elitserie.

Schemat innehåller ett par nyheter, utöver det faktum att två nya lag gjort entré i form av Åby/Tjureda IF och AIK Bandy. Dels så är seriestarten aningen senare än vad vi vant oss vid under de senaste åren, dels är säkerligen ett par annandagsmatcher något som höjer ögonbrynen hos vissa bandyälskare.

— Den senare seriestarten har möjliggjorts tack vare att VM 2020 ligger efter säsong, vilket vi inom Svensk Elitbandy varit med och påverkat internationellt tillsammans med Svenska Bandyförbundet, säger Elitseriens ligachef Per Selin i ett pressmeddelande och fortsätter:

— Vi har lyckats få till fler omgångar efter jul, samtidigt som vi i möjligaste mån spelar två omgångar per vecka. Vidare har ambitionen varit att hålla ihop omgångar så långt det har varit möjligt. Andra eventaktiviteter i våra hallar än bandy skapar dock svårigheter då klubbar inte alltid har tillgång till sin arena när de vill.

Vad gäller annandagsbandyn så har en rad faktorer spelat in. Bland annat vilka klubbars tur det är att ha hemmamatch, de nya lagen i elitserien och en rad andra faktorer.

— I och med att det varje år kommer upp nya lag i Elitserien skapas det alltid nya annandagsmatcher. Traditionen med annandagsmatch Edsbyn och Bollnäs står sig dock fortfarande stark och ett nytt Smålandsderby dyker upp genom Åby/Tjuredas entré i Elitserien, Åby Tjureda – Vetlanda, konstaterar Per Selin.

Så spelas Elitseriens premiäromgång 2019/20:

Fredag 1 november

Bollnäs GIF – AIK Bandy
Edsbyns IF – Broberg Söderhams IF
Hammarby IF – Åby/Tjureda IF
IFK Motala – Frillesås BK
IFK Vänersborg – Sandviken AIK
Västerås SK – IK Sirius
Villa Lidköping – Vetlanda BK (2 nov)

Så spelas annandagsbandyn i Elitserien 2019:

Edsbyns IF – Bollnäs GIF
Frillesås BK – IFK Vänersborg
Hammarby IF – IK Sirius
IFK Motala – Västerås SK
Sandviken AIK – Brobergs IF
Villa-Lidköping – AIK Bandy
Åby/Tjureda IF – Vetlanda BK

HÄR hittar du hela spelschemat