Annons: Att spela på bandy

I dag är det möjligt att spela på nästan allt. Från de vanliga sportevenemangen till melodifestivalen. Bandy är självfallet inget undantag, och intresset för att betta på sporten växer år för år. 

Den mest populära serien att spela på i Sverige är självklart Elitserien, och i princip alla spelbolag erbjuder odds på bandy. Men vad är viktigt att tänka på när det gäller bandy, och vilka spelformer finns att tillgå? 

Spel ska vara ett nöje 

Vissa är proffs på spel, men de allra flesta är det inte. Det absolut viktigaste innan man spelar är att man förstår det, och ser spel som ett nöje. Spela aldrig för mer än du har råd att förlora. 

Det som är näst mest viktigt är att spela hos ett spelbolag som är pålitligt. Många föredrar Svenska spel, som är ett bra val ur en säkerhetssynpunkt, och rekommenderas. Från första januari i år finns det också ett licenssystem i Sverige, och alla licensierade spelbolag ska hålla samma kvalitet som Svenska spel, när de nu agerar under samma lagstiftning. 

Om du vill testa något annat än Svenska spel, använd tjänsten Bettingkollen för att jämföra spelbolag med licens. Bettingkollen erbjuder listor och recensioner av alla licensierade bettingsidor. Ett exempel är denna recension av William Hill. 

Spelformer

På alla sporter finns nu så många fler möjligheter än att spela på vinnare, och det gäller även bandy. 

1×2

Fortfarande den vanligaste typen av spel är 1×2, där man antingen spelar på hemmalaget, oavgjort eller bortalaget. Rakt och enkelt. 

Handikapp

I bandy är det sällsynt med ett oavgjort resultat, och det finns dessutom ganska klara favoriter i många fall. Det leder till att oddsen på favoriten är ganska låga, generellt sett. I de fallen är handikappspel intressanta och användbara. 

Ett handikappspel innebär till exempel att man spelar på att favoriten ska vinna med ett antal mål och därmed få ett högre odds. 

Över/under

Ett över/under-spel innebär normalt sett ett spel på antingen över eller under ett specifikt antal mål. I fotboll går “linan” (antalet mål där oddsen möts) normalt sett vid 2,5 mål. Men i bandy är det vanligare med en mycket högre lina. Det innebär att det ofta finns värde i den typen av spel om man har bra koll på lagen och spelarna.

Bandysäsongen startar i november, och vill du lägga ett spel på ditt favoritlag hoppas vi att denna korta guide gav en bra introduktion. 

För våra norska besökare som vill hitta ett pålitligt spelbolag rekommenderar vi Bettingkollens norska motsvarighet, Betsjekk.

Annons: Detta är en annons från vår partner och inte skriven av Bandyfebers redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Bandyfeber-redaktionens åsikter.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du delta i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.