Villas kritik mot ryska domarna efter uttåget: ”Annan syn och nivå när de dömer”

,
Villa lidköping world cup

Villa åkte ur årets World cup efter en straffrysare i semifinalen mot Bollnäs. Men efteråt handlade mycket av diskussionerna i Villalägret att Bollnäs Ville Aaltonen borde ha fått syna det röda kortet för knätacklingen på Petter Björling i första halvlek.
— Jag tror de flesta, inklusive mig själv som ser ganska mycket bandy, anser att den bentacklingen skall bestraffas med rött kort, säger Villatränaren Johan Sixtensson till Bandyfeber.

Det var 20 minuter in i söndagens semifinal som Villas Petter Björling blev stoppad av Ville Aaltonen. Ytterhalven fick efteråt hjälpas av isen medan Aaltonen ådrog sig sex minuter på botbänken.
Ett alltför klent straff menade Villatränaren Johan Sixtensson efter matchen.

— Ryska domare är väl det enkla svaret. De har en annan syn och nivå när de dömer. Jag tror de flesta, inklusive mig själv som ser ganska mycket bandy, i grund och botten anser att den bentacklingen skall bestraffas med rött kort.

Aaltonen blev i stället i efterhand avstängd för förseelsen. Men ett rött kort direkt i semin hade möjligen ökat Villas chanser att nå finalen. Men Sixtensson ville inte spekulera om regerande mästaren hade kunnat dra fördel av att spela med en man mer.

— Det är en fråga vi aldrig får svar på. Men kanske det.

Matchen slutade 3–3 efter att Joel Broberg kvitterat via dubbla returer i slutskedet.
Den efterföljande straffläggningen vann Bollnäs sedan Christoffer Fagerström och Andreas Westh satte sina medan Sune Gustafsson och Joakim Andersson både missade.

— En enorm besvikelse förstås. Målet med cupen var att vinna och den tanken släppte vi aldrig trots skadorna vi fick, säger Sixtensson.

Ja, Villaliberon Martin Johansson blev skadad i premiären och beräknas vara borta minst 4-6 veckor.
Johan Löfstedt ådrog sig en revbensfraktur i mötet mot Vodnik och är indisponibel i 4-5 veckor.

Trots missad final, vad tar ni med er främst från World cup?

— Att vi som grupp var så starka och inte lät oss nedslås på grund av tunga skador. Vi behöll modet och gav det verkligen en ärlig chans. Samt att vi spelmässigt blev bättre och bättre allt eftersom.

Mattias Bladh