Öhrlund trivs i rollen som forward: ”Fått förtroende”

,
Jesper Öhrlund, Öhrlund trivs i rollen som forward, IFK, IFK Vänersborg

IFK Vänersborgs nyförvärv Jesper Öhrlund har hittills varit en injektion i lagets anfallsspel. Och till skillnad från tiden i Broberg kan han nu inrikta sig på en roll: den som renodlad forward.
─ Jag har fått förtroende att spela på en position och det har gjort mig tryggare och lättare att fokusera, säger 27-åringen till Bandyfeber.

Jesper Öhrlund lämnade Broberg efter den gångna säsongen och kritade på ett tvåårskontrakt med IFK Vänersborg i maj där han samtidigt återförenades med lillebror Robin Öhrlund.

Med facit i hand en värvning som hitintills har visat sig vara ett välscoutat spelarförvärv. Öhrlund blev bäste poängplockare i IFK under försäsongen (16+2) och har noterats i både mål- och assistprotokollet på lagets tre matcher i serien.

─ Jag tycker att jag har anpassat mig väldigt bra till hur IFK spelar och trivs väldigt bra. Började lite trevande i de första matcherna på försäsongen men växt in i det ju längre försäsongen gått, säger Jesper Öhrlund.

I Broberg, där Öhrlund avverkade åtta raka säsonger innan flyttlasset gick till Västergötland, fick han förutom spel i anfallet tillbringa många matcher på mittfältet men även spela som back samt halv. Vid skador och utvisningar kunde det också bli att täcka upp på olika positioner.

Men i IFK är det annorlunda. Jesper Öhrlund är nu en renodlad forward och det är något han trivs ypperligt med.

─ Känns som att fartspelet Vänersborg spelar passar mig kanon. Plus att deras spel är uppbyggt med att alltid ha en tanke att gå framåt, så fort vi vinner boll. Det gör att jag kan dra nytta av att gå mycket i djupet. Är kanske inte alltid med så mycket i spelet utan har lagt mitt fokus på att gå i djupet och vara spelbar.

─ Sen att jag har fått förtroende att spela på en position har gjort mig tryggare och lättare att fokusera på att vara forward, säger Öhrlund.

På Vänersborgs tre matcher i årets elitserie har han som sagt gjort både mål och assist (1+1). Men där hade IFK-förvärvet gärna sett en putsning.

─ Nu i inledningen av elitserien har jag skapat mycket, men inte fått in bollen riktigt. Bara fortsätta åka skridskor så kommer det mer bollar att jobba på.

Som anfallare bedöms man inte sällan efter antal gjorda mål.
Men kan samtidigt vara missvisande.
De som har sett Jesper Öhrlund i IFK-tröjan säsongen 2019/20 ser en spelare som, förutom sin styrka i djupled, är smart i styrspelet och gör många brytningar.

Hur känns det att höra det?

─ Oj, det var jäkligt roligt att höra och en bra feedback att ta med mig till onsdagens fajt (Sirius). Bygga vidare på det jag börjat. Jag har alltid prioriterat ”deffen” mer än ”offen” så det var kul att höra.

För Jesper Öhrlund och IFK Vänersborg har den positiva kurvan pekat uppåt efter 2–5-förlusten i premiären mot Sandviken. Blev sedan vinst hemma mot Bollnäs (6–2) efter en urstark andra halvlek följt av ett kryss senast mot VSK (4–4).

─ Absolut. Vi har startat i den riktning vi vill med undantag Saik hemma där vi inte alls var med i matchen. Det känns som alla vill vara delaktiga till 110 procent och vi kan verkligen störa alla lag när vi spelar som vi gjort både mot Bollnäs och VSK, säger Öhrlund.

På onsdagen väntar alltså Sirius på hemmais. Uppsalalaget har startat säsongen starkt och ligger tvåa i tabellen.

Vad talar för er?

─ Vi är inne i en bra period och vi är ruggigt starka hemma, så vi är redo för fajt och kommer kriga tills domaren blåser av matchen.

Mattias Bladh