SAIK segrade mot Frillesås: ”Vi är nöjda”

,
SAIK, Sandviken, SAIK segrade mot Frillesås

SAIK är tillbaka i vinnarspåret. Detta via 6–2 hemma mot Frillesås.
─ Vi har velat hitta tillbaka till vårt offensiva spel och även vårt defensiva spel och det tycker jag att vi gjorde, säger SAIK:s Hannes Edlund till Bandyfeber.

Efter vinsten i premiären borta mot Vänersborg (5–2) hade Sandviken förlorat mot såväl Edsbyn (1–6) och senast mot Motala (0-3).

Årets upplaga av SAIK är inte lika slagkraftigt på papperet då laget bland annat tappat Christoffer Edlund (Jenisej) som normalt öser in mål för de S-märkta.
Men på tisdagskvällen kom en högst välbehövlig seger när Frillesås hemmabesegrades efter en stabil insats.

Då var Hannes Edlund, en av matchens förgrundsfigurer, lättad och belåten över hur laget tog sig samman efter en lite tung period rent spelmässigt.

─ Absolut, vi är nöjda med matchen. Vi har velat hitta tillbaka till vårt offensiva spel och även vårt defensiva spel och det tycker jag att vi gjorde, säger han.

SAIK fick en pangstart redan efter fyra minuter när laget fixade en straff.
En straff som Jesper Hvornum, för övrigt tillbaka i spel efter sjukdom, förvaltade på bästa sätt.

2–0 kom blott fyra minuter senare när Hannes Edlund serverade Linus Forslund.
Här var hemmalaget riktigt på gång men likväl kom reduceringen till 2–1.
Men Dennis Henriksen kunde öka på till 3–1 i den 23:e minuten vilket var resultatet i halvtid.

En skör ledning, men i SAIK:s omklädningsrum var det fullt fokus.

─ Vi sa mest att vi skulle gå ut och fortsätta trycka på och inte släppa in dem i matchen. Vi ville verkligen åka hem med en bra känsla efter matchen, säger Hannes Edlund.

Frillesås reducerade ånyo tidigt i andra, återigen via straffpunkten.
En straff som såg lite tveksam ut.

─ Svårt och säga, det är en situation i straffområdet och det blir nog tio likadana varje match. Det var kanske för tydligt och då fick domaren chansen att blåsa, säger Edlund.

Knappa fem minuter senare gjorde Linus Forslund sitt andra mål i matchen till 4–2 innan Hannes Edlund själv ”målade” på hörna.
Det sistnämnda målet lite extra skönt..

─ Ja, absolut. Alla hörnmål vi gör får vi vara nöjda med. Det haglar inte riktigt in såna just nu.

Där och då vid 5–2 hade inte Frillesås mycket mer att komma med.

Kändes det klart då?

─ Ja, det gjorde det. Frillesås började ju åka runt och hålla i bollen då och såg inte alls sugna ut på att anfalla, så det blev bekvämt för oss.

Lucas Widman fastställde sedan slutresultatet 6–2 i minut 88.

För Sandvikens del innebar segern att laget klättrar upp på en femte plats i tabellen efter fyra spelade matcher.
Och förhoppningsvis en ”boost” för laget inför kommande uppgifter i elitserien.

Hannes Edlund tror i vart fall att SAIK är på rätt väg.

─ Jo, vi har väl känt oss på gång ett tag nu och har inte grävt ned oss över förlusterna. Vi får skruva på lite saker till, så ska vi kunna vara med och slåss denna säsong.

SAIK spelar härnäst på lördag borta mot Sirius.

Mattias Bladh

SAIK–Frillesås 6–2 (3–1)

Målen: 1–0 (4) Jesper Hvornum, straff, 2–0 (8) Linus Forslund (Hannes Edlund), 2–1 (17) Adam Rudell), 3–1 (23) Dennis Henriksen (Oscar Stadin), 3–2 (48) Adrian Emretsson, straff, 4–2 (53) Linus Forslund (Daniel Berlin), 5–2 (57), Hannes Edlund, hörna.