Bollnäs bröt Villas hemmasvit: ”Känns otroligt bra”

,
Bollnäs, Bollnäs bröt Villas hemmasvit, Bollnäs bröt Villas segersvit på hemmaplan, Villa, Bollnäs, Christian Mickelsson

Villa hade förmodligen dukat upp för ännu en segerfest på onsdagskvällen.
Bollnäs ville annat och vann med 2–1 ─ och satte samtidigt stopp för Lidköpingslagets långa segersvit på hemmaplan.
─ Vi gör en riktigt bra match och skapade mycket på Villa, säger tvåmålsskytten Christian Mickelsson till Bandyfeber, som var lysande i drabbningen.

Villa föll inte i en enda match av lagets 17 hemmamatcher förra säsongen och hade inlett årets elitserie med tre raka vinster inför mötet med Bollnäs. Två av dem matcherna hade dessutom spelats i Sparbanken Lidköping arena.

En imponerande segersvit på hemmais. Men en svit tar slut någon gång och ännu en gång var det Bollnäs som fällde Villa.
Minns hur Lidköpingslaget föll i blott en match, inräknat slutspelet, säsongen 2018/2019 mot, just det, Bollnäs (1-3 på Sävstaås).

Och glöm inte heller att Bollnäs segrade mot Villa i årets World cup efter straffläggning i semin…

Anfallaren Christian Mickelsson myste förstås på hemvägen efter onsdagskvällens nya triumf mot de regerande svenska mästarna.

─ Det känns otroligt bra, tycker jag. Vi gör en riktigt bra match och skapade mycket på Villa. Sen trycker de på bra i vissa perioder, men vi stod upp bra med bra försvarsspel, säger den 35-årige anfallaren Christian Mickelsson, som gjorde båda Bollnäs-målen.

Mickelsson var strålande, liksom hela laget Bollnäs. Onekligen har hälsingelaget hittat ett recept för att luckra upp Villa där andra lag ofta går bet.

Med en kompakt och tät defensiv stångade sig Villa, som saknade febersjuke Johan Esplund och skadade liberon Martin Johansson, förgäves samtidigt som Bollnäs var riktigt vasst när de väl gick till attack.
Kort och gott ett A i betyg.

─ Som sagt; jag tycker att vi gör en grym defensiv fajt och är naturligtvis nöjd när de fick göra avslut i dåliga lägen. De har några bra lägen som är nära att gå in, men vi reder ut dem oxå, säger Mickelsson.

Jo, Villa skapade också en del och satte ledningsmålet via Johan Löfstedt efter en kvart. Ett skott ur högervinkel och Pertti Virtanen kunde inte göra mycket åt den saken.

Men kvitteringen till 1-1 kom bara fyra minuter senare. Detta när Christoffer Fagerström satte fart på högerkanten och slog in den i boxen där Mickelssons rakade in bollen.

─ Går på en av deras försvarare (Petter Björling) innan den går in. Så jag står på rätt plats kan man säga.

Villa försökte sedan gå för ett ledningsmål men Bollnäs sjönk djupt och läste många gånger sönder hemmalagets försök till inspel i sista tredjedelen.

I stället, med drygt tre minuter kvar av första 45, blev Mickelsson frispelad och rammad av en utrusande Jesper Thimfors.
Mickelsson tog straffen själv men bollträffen var inte den bästa och gick mitt i famnen på Thimfors.

Men Mickelsson fick sin revansch i den 62:a minuten. I ett väluppbyggt anfall kom Daniel Mossberg fri ─ men droppade till Mickelsson…

─ Bara slå in den säger Mickelsson.

Inte orättvist alls att Bollnäs övertog ledningen. Gästerna skapade mer heta chanser och bland annat hade en stekhet Mickelsson ytterligare ett par rejäla chanser.

─ Vi trycker på bra i början av andra och borde gjort något mer mål. Vi spelade bra i långa stunder under matchen.

2-1 stod sig matchen ut och det går inte säga annat än att Bollnäs förtjänade de två poängen.

Visst, Villa hade någon boll på mållinjen i andra och Virtanen tvingades till en del svettiga räddningar. Men defensiven var solid i Bollnäs och regerande mästarna hade färre klara målchanser totalt sett.

Christian Mickelsson? Ja, Bollnäs nummer 20 var fenomenal och kunde mycket väl stått på fyra-fem mål när slutsignalen gick.
”Mickel” gjorde kanske sin bästa match i Bollnäströjan denna säsong.

─ Vet inte riktigt, men tycker jag fick många bollar att jobba på idag (läs: onsdag). Jag är beroende av bra spelare runt mig och att jag får bollar att jobba med så det tycker jag att jag fick många idag. Borde gjort något till men det kommer hoppas jag, säger han.

Målen gör också att Mickelsson går upp i delad skytteligaledning tillsammans med Sirius Jimi Heinonen (den senare har spelat en match mer) med åtta baljor på fyra matcher.

Är det något du lägger några tankar på?

─ Nej, för gammal för sånt. Jag harvar på, så får vi se hur många bollar jag lyckas sätta. Jag är nöjd så länge vi vinner och tar poäng.

Bollnäs går i och med vinsten upp på andraplatsen med sex inspelade poäng på fyra matcher.
Samma poängskörd som serieledande Villa men sämre målskillnad.

Nöjd så här långt?

─ Tycker vi gör en bra match idag och vi jobbar vidare med vårt spel. Så poängmässigt är det bra.

Mattias Bladh

Villa-Bollnäs 1-2 (1-1)

Målen: 1-0 (15) Johan Löfstedt, 1-1 (19) Christian Mickelsson. 1-2 (62) Christian Mickelsson.
Hörnor: 8-9.
Utv, Villa: 1×10. Bollnäs: 3×10.
Domare: Daniel Labe.
Publik: 2 621.