Åby/Tjuredas bandyhall snart färdigställd: ”Börjar verkligen dra ihop sig”

Åby/Tjureda bandyhall, Åby/Tjureda, bandyhallen

Elitserienykomlingen Åby/Tjuredas bandyhall är snart färdigställd.
I rekordfart och som tidigare utlovat kommer hallen stå klar till hemmapremiären.
— I mitten på nästa vecka gör vi förhoppningsvis vår första träning i den, säger lagledaren Daniel Janlöv till Bandyfeber.

Alltsedan nykomlingen Åby/Tjureda beviljades ett lån av Växjö kommun i början av maj för bygget av en bandyhall har det gått snabbt värre.

Spaden sattes närmast omgående i jorden och i rekordfart har hallen växt fram. Detta tack vare att många handgripligen ställt upp i bygden och jobbat frivilligt med bygget, från spelare och ledare till privatpersoner.
I skrivande stund är det inte långt kvar till att bandyhallen är helt klar.

Just nu fixas det sista med ventilationen och lysena i hallen. Aggregaten har slagits på och spolning av is ska påbörjas inom kort. Åby/Tjuredas förhoppning är att ha is i mitten på nästa vecka.

Lagledaren Daniel Janlöv är med all rätt belåten med att bandyhallen snart är redo att intas av både spelare och publik.

— Ja, det börjar verkligen dra ihop sig. I mitten på nästa vecka gör vi förhoppningsvis vår första träning i den. Klar till hemmapremiären kommer den definitivt att vara, säger han.

Vilket kommer bli ett stort ögonblick.

— Det ska bli grymt kul. Det kommer bli häftigt med första träningen i den och framförallt första matchen där vi hoppas på storpublik. Alla som har hjälpt till med bygget på ett eller annat sätt ska verkligen ha en stor eloge.

Åby/Tjureda har hemmapremiär den 6 november. Då kommer Frillesås på ett historiskt besök.

Mattias Bladh