Åby/Tjuredas mardrömsbesked: ytterhalven svårt knäskadad

,
Johan Gunnarsson

Åby/Tjuredas ytterhalv Johan Gunnarsson, 33, har drabbats av en allvarlig knäskada. Olyckan var framme i samband med ett försäsongspass för ett par veckor sedan när laget spelade innebandy.
— Jag går hos sjukgymnast och har fått övningar som jag kör, sen blir det ett nytt läkarbesök i slutet av augusti, säger Gunnarsson i ett pressmeddelande.

En magnetröntgen visade efteråt att Gunnarsson fått skador på korsbandet, menisk och även i brosk.

— Det var en duell, axel mot axel. Sen tappade jag balansen lite och fick felbelastning på ena benet och det kändes som knät vek sig i sidled, säger han i ett pressmeddelande.

— Jag hörde att det knäckte till i knät så jag förstod direkt att något gått sönder och i och med att jag varit korsbandsskadad en gång innan så kändes det lite likadant.

Ytterhalven har tidigare erfarenhet av en korsbandsskada och nu väntar en längre tids rehab. Men knäet är rejält svullet och tanken är att läkare ska göra en slutlig bedömning när svullnaden gått ner.

— Jag går hos sjukgymnast och har fått övningar som jag kör, sen blir det ett nytt läkarbesök i slutet av augusti där vi förmodligen ska gå igenom magnetröntgen och se hur vi går vidare, säger Gunnarsson.