AIK-stjärnorna utsatta för hot: ”Dö”

,
Daniel Andersson bandy, AIK, padelbana, vandaliserad, hot, Villaikonerna

Villaikonerna Daniel Andersson och Johan Esplunds övergång till AIK inför säsongen rörde upp heta känslor i Lidköping.
Något som, enligt uppgifter till Sportbladet, nu eskalerat i direkta hot och vandalisering av Daniel Anderssons padelbana.
— Jag fick chansen att ta upp min elitsatsning igen och av den anledningen får jag hot, säger Andersson till Sportbladet.

Den forne Villaspelaren Daniel Andersson, som gjorde comeback inför säsongen, är en av fem delägare i Padelarenan, som tillhandahåller två utomhusbanor i Lidköping.

Enligt Sportbladet har banorna varit utsatta för sabotage och det har klottrats direkta hot riktat mot Daniel Andersson samt Johan Esplund.
Det har skrivits ord som ”Judas”, ”Fitta” och HORA”. Även ”DÖ” har klottrats vid sidan av spelarnas tröjnummer.

— Jag fick chansen att ta upp min elitsatsning igen och av den anledningen får jag hot, säger Daniel Andersson till Sportbladet.

Daniel Andersson bandy

Foto: Privat.

Daniel Andersson uppger att han redan i våras var i kontakt med Villa gällande personer som hotat i samband med den infekterade övergången till AIK.

— Villa vet vilka personer det handlar om.

Enligt Daniel Andersson har Villa inte agerat kraftfullt nog för att få bukt med problemen.

— Det som är mest skrämmande är att de (Villa) vet vad och vilka det här handlar om. Så hade de tagit det på allvar så hade de tagit det vidare till supporterpolisen, säger han.

På måndagseftermiddagen skriver Nya Lidköpings-Tidningen att polisen i Lidköping startat en utredning. Polisen rubricerar ärendet som olaga hot utöver skadegörelse.

— Men än är ingen gripen, säger Maria Johansson, utredare vid Lidköpingspolisen, till NLT.

Mattias Bladh