AIK vann derbyt mot Hammarby

,
AIK bandy, aik, aik bandy Hammarby, Hammarby bandy,

AIK hade inga problem att vinna derbyt mot Hammarby. Söndagens tvåsiffriga seger talar sitt tydliga språk.
— Hela matchen måste vi vara nöjda med, säger AIK-mittfältaren Kalle Lempinen till Bandyfeber efter 10–3-krossen.

Och man gjorde det på ett synnerligen övertygande sätt.
Då var det inte så konstigt att Kalle Lempinen njöt lite extra efter mötet i Gubbängens bandyhall.

— Ja, det var en jättebra första halvlek. Vår defensiv funkade bra och sen spelade vi smart framåt, säger han.

Och tillägger:

— Hela matchen måste vi vara nöjda med. 10-3 efter förlusten på ”Zinken”.

KakserviceANNONS

Visst, nederlaget på Zinkensdamms IP i början av december (3–5) var så klart tändvätska för AIK, som gjorde processen kort mot ärkerivalen.

6–1 var resultatet i paus efter, bland annat, tre mål av Isac Karlsson.
Kalle Lempinen drog själv in 2–0 efter drygt en kvart.

— Det var som ett normalt bandymål. De var stillastående och vi skapade lägen att göra mål, säger Lempinen.

Men oerhört elegant där Lempinen tog saken i egna händer. Sågade sig igenom Hammarbyförsvaret och avslutade distinkt från en ganska snäv vinkel från höger.

6–1 i halvtid

Halvtidsledningen var stor och allt talade i det läget för att matchen var avgjord.

Lempinen och AIK tog dock inget för givet.

— Nej, vi var nöjda efter första och pratade att vi måste fortsätta på samma sätt.

Hammarby reducerade sju minuter in i andra halvlek men det spelade mindre roll för AIK.

Avgjort sedan länge

Med kvarten kvar så hade laget en 8–3-ledning och så klart avgjort sedan länge.

Erik Pettersson fastställde slutresultatet 10–3 på straff i matchminut 87 — hans tredje mål i matchen.

Det är tätt mellan matcherna och för AIK väntar nu Vänersborg på onsdag. En match som också spelas i Gubbängens bandyhall.

— Det kommer bli en tuff match. Vi får se vad som händer på onsdag, säger Kalle Lempinen.

AIK är med sju matcher kvar av grundserien på en tredje plats i tabellen.

Mattias Bladh

AIK–Hammarby 10–3 (6–1)

Målen: 1–0 (14) Christian Frohm (Tobias Nyberg), 2–0 (16) Kalle Lempinen (Alan Dzhusoev), 3–0 (28) Isac Karlsson (Erik Pettersson), 4–0 (31) Isac Karlsson, hörna, 4–1 (34) Pontus Nordenfors (Robin Sundin), 5–1 (39) Erik Pettersson (Kalle Lempinen), 6–1 (45+3) Isac Karlsson, straff, 6–2 (53) Lucas Dalin (Felix Nyman), 7–2 (62) Christian Frohm (Daniel Mossberg), 8–2 (74) Erik Pettersson (Tobias Nyberg), 8–3 (75) Pontus Nordenfors (Lucas Dalin), 9–3 (85) Isac Karlsson (Erik Pettersson), 10–3 (87) Erik Pettersson, straff.