AIK värvar finske landslagsliberon: ”Fin förstärkning”

,
AIK, bandy, Ilari Moisala, nyförvärv, elitserienykomlingen

Här är elitserienykomlingen AIK:s senaste värvning: Ilari Moisala. Finske landslagsförsvararen kommer närmast från OLS Uleåborg.
”En mycket fin förstärkning till vår defensiv”, skriver AIK-tränaren Andreas Bergwall på klubbens Instagram.

AIK har värvat friskt sedan det stod klart att klubben tog klivet upp i elitserien. Stjärnor som Patrik Nilsson, Aleksandr Kim, Dmitrij Loginov, Alexey Chizhov och Pavel Ryazantsev representerar alla Solnaklubben i vinter.

På onsdagen kommunicerade klubben ut sin senaste värvning: finske landslagsmannen Ilari Moisala, som därmed lämnar OLS Uleåborg.

”En mycket fin förstärkning till vår defensiv. Ilari har över tid presterat på världsnivå och tillför laget rutin. Förutom hans snabbhet och placeringsförmåga vill jag framhäva hans fina skott vilket ger oss en dimension till på hörnor och frislag, skriver AIK-tränaren Andreas Bergwall på klubbens Instagram.

Moisala skriver också själv att han är spänd på utmaningen i AIK.

”Efter att ha varit fullt inställd på att fortsätta min karriär på hemmaplan i OLS dök chansen upp att återvända till svensk bandy och AIK. AIK har verkligen visat att de tror på mig som spelare och när det gick att kombinera med arbete och familjeliv, ser jag med spänning fram emot att bo i Stockholm och satsa på att etablera AIK i Elitserien. Jag vill framföra ett extra tack till OLS som släppte mig till AIK på en fri transfer. Jag ser mycket fram emot att ansluta till truppen och dra på mig den svarta tröjan.”

Ilari Moisala har tidigare representerat Broberg och IFK Vänersborg i Elitserien.

View this post on Instagram

Ilari Moisala till AIK! AIK spetsar truppen med försvarsgiganten och Finlands landslagslibero – Ilari Moisala. Illari ansluter till AIK från OLS Uleåborg där han har påbörjat säsongen 2019/20. Den gedigna karriären innehåller spel i OLS och IFK Helsingfors innan flyttlasset gick till Söderhamn där Ilari har spelat sex säsonger med avbrott för ett år i IFK Vänersborg och i ryska Volga. Ilari har varit bofast i det finska landslaget och styrt backlinjen under många år. En riktig klasspelare och en viktig pusselbit som ansluter till AIK om ett par veckor. Välkommen ”Ilu” – #46 väntar! Ilari Moisala: – Efter att ha varit fullt inställd på att fortsätta min karriär på hemmaplan i OLS dök chansen upp att återvända till svensk bandy och AIK. AIK har verkligen visat att de tror på mig som spelare och när det gick att kombinera med arbete och mitt familjeliv, ser jag med spänning fram emot att bo i Stockholm och satsa på att etablera AIK i Elitserien. Jag vill framföra ett extra tack till OLS som släppte mig till AIK på en fri transfer. Jag ser mycket fram emot att ansluta till truppen och dra på mig den svarta tröjan. AIK:s tränare, Andreas Bergwall: – En mycket fin förstärkning till vår defensiv. Ilari har över tid presterat på världsnivå och tillför laget rutin. Förutom hans snabbhet och placeringsförmåga vill jag framhäva hans fina skott vilket ger oss en dimension till på hörnor och frislag. AIK:s klubbchef, Daniel Johansson: – Vi är mycket glada att kunna välkomna Ilari till AIK. Han är en spelartyp som vi har sökt och som kommer att vara vägvisande med sin rutin. Hans erkänt vassa skridskoåkning i kombination med det fysiska spelet gör honom till ett riktigt spännande nyförvärv. AIK har följt Ilari under en längre tid så vi vet exakt vad vi får, vilket inte är lite. #AIK #AIKBandy

A post shared by AIK Bandy (@aikbandy) on

Mattias Bladh