Airisniemi glänste när SAIK vann: ”Kändes bra”

,
Albin Airisniemi, Airisniemi, SAIK, SAIK vann

Tre mål och tre assist. Albin Airisniemi var glödhet när SAIK vann med 9–6 mot Edsbyn.
— Skönt och få trycka dit nån boll, säger Airisniemi.

Träningsmatcherna rullar på och för SAIK var torsdagens möte mot Edsbyn den första matchen på hemmais säsongen 2020/21.
Tidigare under försäsongen har SAIK förlorat mot Broberg (3–4) och kryssat mot Sirius (5–5).

Och det blev en minst sagt målrik tillställning när Edsbyn kom på besök — med en pigg Albin Airisniemi i hemmagänget.
Eller vad sägs om tre mål och tre assist?

— Det kändes bra idag (läs: torsdag). Skönt och få trycka dit nån boll, säger Albin Airisniemi.

Airisnimi svarade för 2–0 och 3–0 i en första halvlek där SAIK var betydligt vassare mot ett riktigt blekt Edsbyn.
7–0 i halvtid var smått osannolika siffror, som knappast någon hade förutspått på förhand.

Edsbyn fick förmodligen, med rätta, en smärre hårtork i paus. Hälsingelaget gick mer att känna igen i andra halvlek utan att för den delen dominera.
Men lyckades med vasst skytte bita tillbaka till 7—6 med kvarten kvar.

Albin Airisniemi klev då fram när det som bäst behövdes när han dundrade in 8–6 på hörna i minut 85.
Lucas Widman fastställde slutresultatet till 9–6 knappa fyra minuter senare.

— Skönt med säsongens första vinst. Sett över 90 minuter gör vi en riktigt bra match, bra fart på bollen och bra fart på skridskorna, säger Airisniemi och fortsätter:

— I andra halvlek tappade vi lite koncentration och Edsbyn tryckte på och gjorde det bra. Skönt att vi kunde trycka in två bollar till på slutet.

Edsbyns Simon Jansson var förstås inte lika uppåt men gladdes över att laget lyckades spela upp sig efter svaga första 45 minuter.

— Jadu… Svårt att hitta en bra känsla men det var väl tur att vi fick avsluta med en helt okej andra halvlek. Vi var ju ändå nära att kvittera och vända, säger han.

Mattias Bladh

SAIK – Edsbyn 9–6 (7–0)

Målen: 1-0 (4) Hannes Edlund (Albin Airisniemi, hörna, 2-0 (9) Albin Airisniemi (Albin Bjerkegren) hörna, 3-0 (18) Albin Airisniemi, 4-0 (22) Hannes Edlund (Rasmus Forslund), 5-0 (36) Daniel Berlin (Albin Airisniemi), 6-0 (38) Hannes Edlund (Albin Airisniemi), 7-0 (45) Linus Forslund (Daniel Berlin), 7-1 (48) Jesper Öhrlund, 7-2 (51) Joakim Svensk, 7-3 (54) Mattias Larsson, 7-4 (66) Tommi Määttä, 7-5 (69) Daniel Burvall Jonsson, 7-6 (76) Rasmus Skarps, 8-6 (85) Albin Airisniemi (Albin Bjerkegren), hörna, 9-6 (89) Lucas Widman (Daniel Berlin).
Hörnor: 9-9 (3-4)
Utv, SAIK: 1×10. Edsbyn: –
Domare: Pavel Silinski

* Frillesås spelade också träningsmatch under torsdagen borta mot lidköpingslaget Laik. En match hallänningarna vann med 6–4.