Albin Bjerkegren om sjukdomen: ”Jag kommer bli frisk”

,
saik bandy, sandviken bandy, Albin Bjerkegren

SAIK:s ytterhalv Albin Bjerkegren har missat ett antal veckor av försäsongen på grund av problem med njurarna. Men nu är 21-åringen så sakteliga på väg tillbaka.
— Jag ska avvakta två veckor tills nästa återbesök. Då kan jag få börja köra igen, säger han till MVT.

Albin Bjerkegren värvades av SAIK inför förra säsongen från moderklubben IFK Motala och har växt ut till en viktig spelare i laget.

Men när årets elitserie kryper allt närmre har Bjerkegren missat flertalet veckor av försäsongen på grund av njurproblem. 21-åringen berättar för MVT att han drabbats av ”minimal change disease” vilket gör att njurarna släpper igenom protein. Något som leder till att det bildas vätska i kroppen.

KakserviceANNONS

Nu verkar det lyckligtvis gå åt rätt håll. Behandlingen har bestått av kortison och blodförtunnande medicin.

— Jag ska avvakta två veckor tills nästa återbesök. Då kan jag få börja köra igen. Nu kan jag vara med lite på isen, men det är säkerhetsåtgärder. Det är inte bra att få sårskador när jag tar blodförtunnande. Jag avvaktar lite. Jag vill alltid bidra, men vill inte få något bakslag heller, säger Albin Bjerkegren till MVT.

Sandviken spelar elitseriepremiären hemma mot Hammarby den 29 oktober.

Mattias Bladh