Gästbidrag: Allt om de allra senaste hockey-spelen

Allt om de allra senaste hockey-spelen

Hockey går att uppskatta på många olika sätt. Vissa av oss tittar live, medan andra skyndar sig till TV-skärmen så fort det är en match på gång. Samtidigt är vi många som också behöver komplettera intresset även med eget spelande. Långt ifrån alla har dock förmågan eller tiden att själva susa runt på isen, men som tur är finns det andra sätt att avnjuta den här sporten. Här listar vi de allra senaste dator- och TV-spelen där du själv får ta del av matcherna och spelandet i ishockey.

NHL 21 – EA Games

EA Games är mästare på att skapa spel som hyllar en sport. Som många säkert vet har de en FIFA-serie, som får ett nytt tillskott varje år. Samma sak gäller för ishockey, där de alltså släpper ett NHL-spel per år. Det allra senaste är naturligtvis NHL 21, som kommer med en massa nya funktioner och taktiker du kan använda.

Om du tidigare har varit trött på att behöva offra snabbhet för att kunna utföra svårare moves så kan du slappna av nu. EA har nämligen sett till att lansera flera taktiker där du kan använda några av hockeyvärldens häftigaste fintar och samtidigt behålla ditt momentum.

NHL 21 är det perfekta spelet för dig som gillar realism. Vill du också känna på hur det känns att trigga igång galna firanden på rinken så är det här definitivt en titel du bör testa!

Hoser Hockey – Sam

Hoser Hockey är ett retroinspirerat top-down-spel där du skapar ett eget lag. Du får designa en egen lag-jersey med färger och små dekorationer. Dessutom kan du välja ett alldeles eget lagnamn. Spelandet är sedan relativt enkelt, även om du trots det kan utföra en hel del spännande manövrar.

Du som vill kan testa på detta indie-spel antingen mot andra människor online eller genom att dela skärm och spela tillsammans, hemma hos någon av er. Självklart är det också möjligt att spela mot en dator, så du som inte vill behöver inte utmana riktiga personer.

Hoser Hockey är ett relativt simpelt spel som är lätt att lära sig. Retrostilen gör att det passar perfekt för de där dagarna när du bara vill drömma dig tillbaka till din barndom, samtidigt som du får testa på ett modernt spel. Vill du köpa spelet så finns det enkelt nedladdningsbart på Steam!

Slapshot: Rebound – Oddshot Games

Slapshot: Rebound är ett otroligt populärt hockeyspel med en riktigt gullig stil. Du som har spelat mycket Wii kommer känna igen stilen som spelet är designat i, då både människor och spelare ser ut nästan som animerade och unika små spelpjäser.

Spelet är inte lika avancerat som NHL 21, utan känns mer som ett galet brädspel, och ingår i kategorin Hockey Arcade-spel. Du rör dig helt enkelt över isen på olika sätt och målet är att locka in pucken i motståndarnas målbur.

Du kan utmana andra online och Slapshot: Rebound är helt gratis att spela. Vill du testa föregångaren så finns även Slapshot tillgängligt via till exempel Steam. Det här är ett perfekt spel att testa tillsammans med vänner, vilket passar lite extra bra nu under Corona-pandemin, när vi inte har lika lätt att träffa folk i verkligheten!

Break Away Deluxe – Microgaming

Break Away Deluxe är en videoslot från Microgaming med hockeytema. Det innehåller en massa bonusfunktioner och har ett enkelt, retroinspirerat insatssystem där du väljer mellan ett fast antal mynt. Spelet finns bland annat på det svenska casinot Hajper, och är tillgängligt för dig som är över 18 år. Spelet innehåller bland annat Smashing Wilds, Freespins och Rolling Reels och en ovanligt stor spelplan med riktigt snygga symboler.

Gästbidrag: Detta är ett gästbidrag från en av våra partners och är inte skriven av Bandyfebers redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Bandyfeber-redaktionens åsikter.