Anderstedt: En intressant kvartsfinalkväll

, ,
Bollnäs Västerås, Kvartsfinal, kvartsfinaler, kvartsfinalerna, Villa, AIK, Vetlanda, Edsbyn, Västerås, Broberg, Sandviken, SAIK

KRÖNIKA Det blev en intressant kvartsfinalkväll. Men den slutade med att samtliga lag som vann den första matchen också gjorde 2–0 i matcher.
Vi kan ta matcherna i tur och ordning.

AIK– VILLA 2–3

Det här var den allra mest spännande matchen ikväll. AIK stod upp och gav mästarna en riktig fajt om segern. Men Johan Esplund var den som avgjorde det hela till Villas fördel och det avgörande 3–2-målet på Bergshamra.

En eloge måste jag ändå ge till AIK som står upp mot mästarna och hade med lite tur tagit hem segern och gjort den här kvartsfinalfajten till något riktigt spännande.
Men Villa är Villa i avgörande lägen.

BOLLNÄS–VÄSTERÅS 4–3

Också en spännande match där VSK hade chansen att utjämna läget till 1–1 efter två matcher. Men Bollnäs är mycket svårslaget hemma på Sävstaås och krigade in i det sista och gjorde 2–0 i den här kvartsfinalserien.
Pånyttfödde Daniel Mossberg och måltjuven Christian Mickelsson blev på något sätt tungorna på vågen.

BROBERG–SANDVIKEN 2–9

Broberg blekare än på väldigt länge. Var det för mycket press på laget efter bortaförlusten i lördags?
De mötte ett Sandviken som var stabilt, passningssäkert och målskyttet var otroligt imponerande även om målvaktinsatsen i hemmalaget ibland var av svajig natur.

Oturligt nog blev också Henrik Rehnvall i hemmamålet skadad och fick bäras ut på bår efter att ett svartvitt skott träffat olyckligt. Men Sandviken var alltför stabilt och kompakt för att Broberg skulle kunna hota.

VETLANDA–EDSBYN 1–7

Vetlanda stod upp väldigt länge och gjorde en imponerande insats mot de mäktiga seriesegrarna från Hälsingland, åtminstone i första halvlek.
Krigade och gjorde mycket rätt både i försvarandet och i sitt anfallsspel.

Men som så alltid förr så är Edsbyn en imponerande lagmaskin som blir väldigt svår att knäcka för någon motståndare i det här slutspelet.

Hur slutar då de här kvartsfinalerna?
Ja, med 2–0 i alla kvartsfinaler så är det ju ett enkelt tips att samtliga ledarlag avgör i tredje matchen.
Jag trevar och försöker i min fantasi att hitta ett läge där utgången blir annorlunda i tredje matcherna på onsdag.

Ja, det finns ett par möjligheter.
VSK kan absolut vinna nästa match i hemmaborgen mot Bollnäs och tvinga till sig en fjärde match.
Broberg kan också mycket väl resa sig och skrälla mot Sandviken när det svartvita laget tvingas till ny utematch man inte är van med.

Men varken AIK eller Vetlanda kan knäcka Villa eller Edsbyn på bortaplan. Finns det någon som tror det?
Inte jag, tyvärr.

Jag tror egentligen heller inte att Broberg och VSK kan vända och ta tre raka nu mot Sandviken respektive Bollnäs. Så det blir nog kvällens segrarlag som tar sig till semifinalen ändå och det är ganska troligt att det för första gången på väldigt länge blir 3–0 i samtliga kvartsfinaler.
Sen är de väntande semifinalerna förstås en helt annan historia!

Kjell Anderstedt