Anderstedt: Fredagskvällen hade både starka och förväntade insatser

, ,
Hammarby, Kjell Anderstedt, konkurs, konka, elitlicens, elitlicensen

KRÖNIKA Den här fredagskvällen hade båda starka insatser av lag som inte visat så mycket styrka hittills i Elitserien och samtidigt förväntade insatser av lag som tillhör seriens toppskikt.

Broberg gör en imponerande insats mot det lag som varit seriens största glädjeämne hittills, nämligen Vetlanda. I den här matchen i hemmaborgen i Söderhamn ger Broberg egentligen inte Vetlanda någon möjlighet till att fortsätta imponera.

Broberg tar initiativet direkt och har 2-0 paus och i andra halvlek kan hälsingarna fortsätta dominera och ta en betryggande seger med 5-2. Kul när det svänger fram och tillbaka från omgång till omgång, som den här matchen också blir ett exempel på.

Fredagskvällens andra utropstecken måste vi sätta för Frillesås på Sävstaås i Bollnäs. Jag är övertygad att Frillesås kommer att oroa flera lag i vinter. Bollnässegern satt verkligen väldigt långt inne. Frillesås chockade i första halvlek och hade 2-0 innan Bollnäs målproduktion kom igång. 2-2 i paus och i andra halvlek var det ytterst nära att det här hade slutat med säsongens största skräll hittills.

Men Christoffer Fagerström frälste de orangeblå fansen en kvart in i andra halvlek med det som skulle visa sig bli segermålet. Mycket bra jobbat av nederlagstippade Frillesås!

Att Motala är ett starkt hemmalag visste vi och det fick Hammarby också uppleva. 2-0 tidigt i första halvlek blev 3-3 i paus. Kasperi Hirvonen blev Motalas räddare den här kvällen när han kvitterade i slutminuterna till 4-4 efter att Jonas Söder tidigare i andra halvlek gett Hammarby ledningen.

Jag är helt övertygad att flera lag kommer att gå på pumpen i Motala. Sandviken som nollades tidigare vet det redan och Hammarby vet nu också att man inte bara hämtar hem poäng hur lätt som helst i Motala.

Serieledarna Edsbyn gav inte AIK skuggan av en chans på Bergshamra i Stockholm. En del trodde det var skrälläge när edsbymotorn Hans Andersson var skadad, men icke. Det var så långt ifrån skräll man kan komma. Edsbyn är ett mycket bra lag och det kan bli en riktig kamp om guldet i vår. Men det är långt dit och mycket kan hända. Men Byn imponerar så här långt.

I Västerås dukades det upp för ett riktigt klassikermöte. Två av landets historiskt bästa klubbar ställdes mot varandra. Och det blev en ganska konstig match. Sandviken dominerade spelmässigt stora delar av matchen, men Västerås var i ledningen både med 1-0 och 2-1 trots att laget slarvade bort mängder av passningar. Men Sandviken har förtvivlat svårt att göra hörnmål.

Här skaffade man sig 10 hörnor, men icke. Denna kväll blev det inte ens mål på straff. Den vanligen idiotsäkre Jesper Hvornum slog en svag straff i magen på Henrik Kjellsson som inte ens behövde anstränga sig för att rädda. 2-2 får nog båda lagen vara nöjd med, men kanske Sandviken känner sig mest nöjd med en pinne på bortaplan.

Till sist måste jag uppmärksamma efterspelet till tidtagarskandalen i Västerås för en vecka sen (se tidigare krönika). Ansvariga i Bandyförbundet har vridit sig i en veckas lidande utan att komma på något rimligt beslut. Klart är ju ändå att ett grovt fel gjordes, det är alla överens om.

Men det verkar inte bli någon bestraffning eller få direkt allvarliga konsekvenser. Finns inga signaler på det i alla fall. Nu kan vi bara hoppas på att klavertrampet i Västerås leder till kloka slutsatser för fortsättningen hos alla ansvariga.