Andra nyförvärvet klart för Sirius: ”Bolltrygg mittfältare”

,
Daniel Bäck Sirius, Sirius Daniel Bäck, Sirius bandy

Sirius andra nyförvärv är i hamn. Mittfältaren Daniel Bäck, 34, ansluter till Uppsalalaget på ett ettårsavtal.
— Jag tror att jag kan passa in bra här i denna miljö, säger Daniel Bäck i ett pressmeddelande.

I dagarna värvade Sirius klasspelaren Stefan Kröller och på tisdagen gjorde klubben klart med ytterligare en meriterad spelare i Daniel Bäck.

KakserviceANNONS

Bäck är fostrad i Gripen men är mest känd för sina åtta säsonger i SAIK (2009-2017). Under åren hos ”Stålmännen” blev det hela tre SM-guld (2011, 2012, 2014) i det svartvita matchstället.

Värvades till Skutskär

Karriären fortsatte sedan i Falu BS där 34-åringen gjorde tre säsonger. Förra säsongen värvades mittfältaren till Skutskär men lånades sedermera ut till Bollnäs då division 1 norra inte kom igång på grund av pandemin.

Nu väntar återigen elitserien för Daniel Bäck men nu i Sirius.

— Jag fick en bra känsla av föreningen i stort. De är på uppåtgående och vill vara professionella på alla plan. Jag tror att jag kan passa in bra här i denna miljö, säger Daniel Bäck i ett pressmeddelande och fortsätter:

— Det verkar vara en bra grupp som har roligt tillsammans. De gjorde det jättebra förra säsongen som nådde slutspel och det är något man vill bygga vidare på. Föreningen vill framåt och utvecklas vilket är viktigt.

”Bolltrygg mittfältare”

Sirius klubbchef, Jimmy Helmersson, om senaste nytillskottet:

— Daniel är en bolltrygg mittfältare med bra spelförståelse. Han är duktig på att dra till sig motståndarna och skapa ytor till sina medspelare, vilket kommer ge våra skridskostarka spelare fina ytor att jobba på.

Sirius gick förra säsongen till slutspel för första gången på tio år. I åttondelen slog laget ut Broberg men åkte ut i kvartsfinalen mot Villa.

Sirius har just nu 16 kontrakterade spelare inför kommande säsong.

Sedan tidigare är det klart att Teemu Määttä lämnat för AIK, Samuel Heeger skrivit på för Sandviken och Jimi Heinonen valt spel i Edsbyn