ANNONS: AIK-förvärvet om passionen för travsporten

Jesper Hvornum SAIK, Jesper Hvornum SAIK

36-årige Jesper Hvornum presenterades nyligen för AIK bandy som säsongens nya back. Tidigare i sommar anslöt han även till en av Sveriges största travsajter som tipster och spelläggare och har sedan dess gjort stor succe på spelet.
— Jag är alltid förberedd och kommer aldrig till en omgång då jag inte har läst på, travet tar en hel del tid men det fyller sin funktion och är en avkoppling från bandyn som annars tar upp min tid, säger Jesper Hvornum i en intervju med Travstugan.se.

‘’Lyckan var total’’

Den Gävlebördige bandyprofilen som har ett SM-guld tillsammans med Sandviken i bagaget  har sedan liten varit intresserad av trav och efter en lång väntan slog han förra året till med en storvinster på över 1,5 miljoner kronor på V75.

— Vi var tre grabbar ur gänget som hade samlats för att kolla på V75, det var den gången på Romme när det inte fungerade riktigt för ATG och tävlingarna blev kraftigt försenade. Man oroade sig för om det överhuvudtaget skulle gå att lämna in spelet. Vi inledde med två spikar i Don Fanucci Zet och Thengill Face och när dom satt så kändes väldigt bra. 

— Det som hände sedan kändes nästan overkligt, alla de rätta hästarna ramlade in en efter en och det kändes verkligen som våran dag hela vägen. Efter att Elian web höll undan för Sorbet i 6e satt vi med sex hästar i sista och vi visste att det skulle bli stora pengar. En häst vi inte hade var Grainfield aiden och vi kanske har Robert Bergh att tacka som gav grainfield en rejäl tryckare och tillslut kunde Coogan och Örjan vinna ganska komfortabelt och lyckan var total!

Travintresset har funnits med sedan länge hos Jesper och sedan ung ålder var det spel på trav som var hobbyn hemma utanför Gävle. 

— Jag hade varit på trav några gånger under min ungdom men mitt stora intresse tog egentligen fart runt 2008. Jag fick vara med i Anders Lindströms stall på Gävletravet som senare Jenni H Åsberg tog över och fick hjälpa  till med allt från att mocka till att köra häst. Jag åkte också med på tävlingar så ofta jag kunde och det var där mitt stora intresse för både djuren och spelet kom till.

Numera ser man dig även i rollen som tipster i en av Sveriges största travsajter, Travstugan.se. Hur känns det att bidra med tips och andelsspel till folk? 

— Det är riktigt roligt och inspirerande. Jag har länge spelat tillsammans med polarna, men det här är ju att gå ett steg längre. Jag känner redan att jag har utvecklat mitt spelande då man verkligen lägger ner sig och studerar igenom omgångarna. Varje tisdag och fredag gör jag analyser till V86 respektive V75 och det ger mig en bra översikt inför tävlingarna hur jag ska lägga upp mina system. 

Nytt kontrakt med AIK

För tillfället befinner sig Jesper Hvornum  i en intensiv träningsperiod innan årets bandysäsong drar igång. Bara för någon vecka sedan gick AIK Bandy ut att man hade värvat backen inför kommande säsong.

— Det känns otroligt inspirerande att komma till AIK som är en stor klubb med med mycket tydliga mål och visioner. Att få möjligheten att spela med några av Sveriges bästa bandyspelare som finns i AIK kommer bli riktigt skoj! Laget är bra och det känns spännande att se vad vi kommer att kunna åstadkomma.

Till sist. Varför ska man rygga dina andelar på travet?

— Hehe, nä men som jag tidigare har sagt kommer jag alltid förberedd och har gjort läxan. Jag ser extremt mycket travlopp och det är ett bra tips för att bli en bättre travspelare. Se så många travlopp du kan. Dessutom är jag hungrig på nästa storvinst. 

Jespers andelar på travet finns hos atg.se/direktenryd och V75-tips finns alltid på Travstugans hemsida en dag innan spelstopp.

Annons: Detta är en annons från vår partner och inte skriven av Bandyfebers redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Bandyfeber-redaktionens åsikter.