Annons: Tuomas Määttä — från SM-guld till ryska supercupen

Tuomas Määttä — från SM-guld till ryska supercupen

Efter att Tuomas Määttä tog SM-guld med Edsbyn gick han vidare till Ryssland. Här började han mycket bra genom att ta sitt lag till seger i den ryska supercupen och sköt även ett straffslag för att göra 3-1, något som skulle visa sig bli segermålet i just den matchen. I och med detta fenomenala spel har även Määttä satt Finland på kartan när det kommer till bandy.

Årets bandyspelare

Utsedd till årets bandyspelare som första finländare samt har varit med och tagit Edsbyn till sitt tredje SM-guld de senaste fyra åren – det har gjort Määttä till närmast historisk. Nu har han dock åkt över för spel i Ryssland efter ytterligare ett guld med Edsbyn. Med sin enorma speed och magiska klubbteknik är det som att Messi ska lämna Barcelona, menade Thomas Mårtens, marknadschef, till Aftonbladet då.

Innebandy – en riktigt stor sport

För många svenskar är, förutom bandy och hockey, innebandy en väldigt stor sport. Även om den inte har lika stort genomslag i ett större sammanhang och inte drar lika mycket fans är sporten välkänd från tidig skolålder och ett svenskt mästerskap spelas varje år, även kallad Superligan. Förutom Sverige är även Finland och Tjeckien stora nationer i sporten. På bet365 kan du läsa mer om flera olika typer av sportspel och där finns även innebandyn. Om du även vill spela finns det odds för bland annat IBK Dalen mot Mullsjö. Att IBK Dalen vinner har ett odds på 1.90 medan Mullsjö har 2.40.

Määttä slår igenom även i Ryssland

Määttä har verkligen slagit igenom i Ryssland där han som första finländare vann den ryska cupen med sitt nya lag Neftjanik mot Dynamo Moskva med 4-2 i finalen, en final där Määttä gjorde segermålet på straff. I den ryska ligan, som anses vara en av världens bästa bandligor, ligger Dynamo Moskva och Jenisej före just Neftjanik. Finländaren har skrivit historia.

Kanon även i det finländska landslaget

Inte nog med att han har slagit igenom i Sverige och i Europa. Han har även gjort succe i det finländska bandylandslaget. En höjdpunkt kom i Bandy-VM 2019, när Määttä och hans Finland slogs mot Kazakhstan i en kamp om tredje priset. Detta i en match som spelades i Vänersborg i Sverige och där Toumas Määttä själv gjorde hat-trick. Matchen var ganska lågintensiv rakt igenom även om den bjöd på några fina mål från finländarna. Rauan Issaliyev gjorde Kazakhstans båda mål men matchen slutade 8-2 till Finland och Toumas Määttä valdes till matchens bästa spelare.

Tuomas Määttä, en gigant när det kommer till att sätta Finland på kartan vad gäller bandy. Med sitt fina spel och sina magiska händer har Toumas Määttä verkligen blivit erkänd som finländsk bandyspelare. Edsbyn och sen Ryssland – en spelare som verkligen har fått uppfylla sin dröm på alla sätt. Vi får se var han gör succé och vinner sitt nästa mästerskap. Vilket blir hans nästa land? Han har verkligen alla möjligheter att fortsätta sin fenomenala karriär.

Detta är ett text som är skriven från en av våra partners och är inte skriven av Bandyfebers redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Bandyfeber-redaktionens åsikter.