Bandy, en mindre känd men älskad sport

bandy, elitserien bandy, bandy elitserien

Bandy har sedan år 1890, när den först introducerades till det svenska folket, vunnit mångas hjärtan. Gammal som ung, tjejer och killar, motionär som professionell; det går inte att förneka att bandy och innebandy är och har varit en stor del i våra liv. Trots att bandy kan se mildare ut än ishockey så är det ingen tvekan om att sporten kräver lika mycket precision, om inte mer, och en riktigt bra kondition. Ja, att spela bandy kräver definitivt mer ansträngning än att till exempel klicka in på en länk som https://bonus-kampanjkod.se/.

Fördelarna med att spela bandy

Att säga att bandy är världens bästa sport kanske låter som en överdrift, men det hade varit konstigt att inte nämna bandy bland toppsporterna. Bandy har alla komponenter som gör den spännande och rolig, och är dessutom en sport som kan utövas av precis alla. Det handlar mest om smidighet, snabbhet och teknik, inte om hur tungt du kan lyfta eller hur hårt du kan tackla. Rullstolsbunden, förskoleklassare, pensionär eller atlet, alla får vara med. När du spelar med dina vänner finns det inga gränser för hur ditt lag ser ut, vilket gör det till en varierad och väldigt unik sport.

Bandyutrustning för den som vill spela på fritiden är heller inte allt för dyrt. Dessutom är bandy inte beroende av väder eller årstider då det går att spela på sjöis, spolad is utomhus och inomhus, och som innebandy i en vanlig gymnastiksal. Ja, det är inte många sporter som är så anpassningsbara.

Bandy som extremsport

Bandy är definitivt inte lika våldsamt som hockey, men nog har den svenska bandyhistorien haft sin beskärda del av spännande moment. Tidiga modeller av bandyklubbor hade rep runt handtaget för att spelare som föll genom isen skulle kunna ta sig upp. Det kanske låter märkligt, men en incident där en sådan klubba skulle ha varit praktisk att tillgå var under 1949 när Sverige mötte Finland på Arosvallen i Västerås. Oturligt nog blev det smältväder i februari, och en av måldomarna gick genom isen. Matchen fick avbrytas efter bara tre knappa minuter och fick sedan spelas någon dag senare i Nässjö.

En annan match under 1960 kunde ha slutat riktigt illa. Vintern var mild, och nio spelare gick genom isen. En av backarna hamnade faktiskt under målburen när isen brast men lyckades behålla lugnet och ta sig upp, så historien slutade lyckligt trots allt.

* Detta är en annons från vår partner och inte skriven av Bandyfebers redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Bandyfeber-redaktionens åsikter.