Skyttekungen stannar i Sirius: ”Känns fantastiskt”

,
Ted Bergström, Sirius bandy, Ted Bergström bandy, Ted Bergström sirius

Ted Bergström var Sirius bäste målskytt den gångna säsongen. Nu står det klart att den 32-årige anfallaren blir kvar i Uppsalaget.
— Beslutet i sig att stanna i Sirius har varit väldigt enkelt, säger Bergström till klubbens hemsida.

Ted Bergström värvades till Sirius från Hammarby inför den gångna säsongen. Och den målfarlige anfallaren leverade direkt. Totalt blev det 35 mål inräknat slutspelet där laget tog sig ända fram till kvartsfinal.

KakserviceANNONS

För Sirius är det förstås en rejäl ”boost” att 32-åringen väljer att fortsätta bandykarriären i klubben. Ted Bergström är själv mer än belåten över det nya kontraktet, som sträcker sig över nästa säsong.

— Ja, det känns fantastiskt att det är klart nu. Jag är oerhört stolt över den säsong vi gjorde, både för egen del men framförallt för lagets, säger Bergström till klubbens hemsida.

Beskedet kring Bergströms vara eller icke vara i Sirius har låtit vänta på sig. Det har haft sin naturliga förklaring vilket inte har varit bandymässiga.

— Beslutet i sig att stanna i Sirius har varit väldigt enkelt. Däremot har det funnits vissa andra faktorer som gjort att ett beslut dröjt längre än vad jag själv hade önskat från början. Jag har fått sådan oerhört fin respons från både supportrar och lagkamrater under våren så det känns helt underbart att nu kunna börja fokusera på nästa säsong, säger han.

På torsdagen kommunicerade Sirius också att mittfältaren Samuel Heeger lämnar klubben. Ny klubbadress är ej klart i dagsläget.

Mattias Bladh