Bladh: Snart rullar vi ut den röda mattan för ännu en härlig bandysäsong

Idrottsevenemang, Publikrestriktioner, bandy, regeringen, publik

KRÖNIKA Tänk vad tiden går fort. När undertecknad startade Bandyfeber på riktigt allvar var året 2016. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess.

Från 0 följare till nästan 13 200 följare till dags dato på, exempelvis, Facebook.
Många sena nätter (alltför sena), många sena textleveranser och mycket grubblerier har det varit för egen del sedan dess.

Med den bakgrunden så står vi inför en ny säsong. Jag har varit här förr, jag vet vad som väntar.
Ett oerhört jobb.

Jobb? Ja, det kan man se det som. Visserligen så har jag ingen stämpelklocka där jag stämplar in. Det är frivilligt, jag har inte något ansvar gentemot någon arbetsgivare.
Ingen skäller på mig för att jag inte levererar grejer.

Men jag skäller på mig själv för saken är den att jag vill göra allt för att den breda allmänheten ska få lite rapportering från elitseriebandyn under en säsong.
Och det ska ske kontinuerligt.

Jag tror och hoppas jag har varit kontinuerlig. Från träningsmatcher, till försäsongscuper, elitseriematcher och sommarläsning. Och lite däremellan.

Det är en omöjlighet att jobba på samma sätt som alldeles utmärkta Bandypuls. Om jag inte kunde klona mig själv ett antal gånger.
Men jag drar mitt strå till den lilla stacken som existerar.

Medierapporteringen om svensk bandy är långt ifrån så omfattande som jag vill ha det. Förutom nyhetens behag så är det många gånger alldeles för dåligt. Bandyn står inte högt i kurs på de större mediehusen.

Tråkigt då sporten behöver mer strålkastare på sig och inte bara när det är just nyhetens behag (läs: sådant som kan generera mycket klick fast de inte bryr sig nämnvärt om sporten i sig).

Men JAG, och det förstår ni, kommer fortsätta ”missionera” för att väcka ytterligare intresse för sporten. Samtidigt som alla bandyfrälsta ska få sitt.

Det är ingen nyhet att det är ohyggligt svårt att driva Bandyfeber om drivkraften också är att tjäna en hacka på det.
Som frilansare, vilket jag har varit sedan länge, kan det vara alltifrån fantastiskt bra till katastrof.

Men — och detta är viktigt att understryka — det är inte mer synd om mig än någon annan frilansare eller vem det nu må vara. Vi har nog alla, på ett eller annat sätt, det tufft ekonomiskt emellanåt.

Har du, eller kanske ditt företag, möjlighet att skänka en slant till Bandyfeber så är det mer än välkommet i detta läge.

Ta hand om er, så rullar vi snart ut den röda mattan för ännu en härlig bandysäsong. Och förhoppningsvis rikligt med publik på våra arenor.

Mattias Bladh

Bandyfeber