Bollnäs riskerar missa slutspelet: ”Vi kämpar”

,
bollnäs bandy, bandy, bandy elitserien, elitserien bandy, Andreas Westh Bollnäs, Bollnäs bandy slutspel

Efter förlusten senast mot Broberg är Bollnäs illa ute i jakten på en slutspelsplats.
Tre matcher återstår och just nu skiljer det tre poäng upp till sista platsen i åttondelen.
— Vi fortsätter sikta mot slutspel men samtidigt vet vi vårt läge, säger assisterande tränaren Andreas Westh till Bandyfeber.

Goda råd börjar bli dyra för Bollnäs. Fredagens 3–5-smäll mot Broberg på Sävstaås var ett blytungt poängtapp för tabelltolvan.

Och inte alls orättvist heller att Broberg gick segrande ur derbyt, som var en ”sexpoängsmatch” för båda lagen.

Assisterande tränaren och Bollnäsikonen Andreas Westh var inte nöjd efter matchen och har efter ett par dagars distans från derbyt inte ändrat uppfattning: det var en undermålig insats.

”För dålig kvalitet”

— Ja, den var inte bra. För dålig kvalitet i allt vi gör. Passningar, beslut, mottagningar. Är svårt att vinna när sånt strular, säger han.

bollnäs bandy, bandy, bandy elitserien, elitserien bandy, Andreas Westh Bollnäs

Foto: Micael Kolsmyr. Broberg vann den så viktiga streckmatchen.

Andreas Westh fick också hoppa in och spela för andra gången denna säsongen på grund av skador och sjukdomar. Christian Mickelsson (hjärnskakning) och Joel Wilhelmsson (sjuk) var på frånvarolistan.
Inga problem för den rutinerade liberolegendaren, som allt håller igång kroppen.

— Det känns faktist ungefär som vanligt. Det är ju lättare när man spelar matcher två-tre gånger i veckan. Men jag är ju med på isträningarna ibland och står på skridskor i stort sett varje dag.

bollnäs bandy, bandy, bandy elitserien, elitserien bandy, Andreas Westh Bollnäs

Foto: Micael Kolsmyr. Från vänster: Andreas Westh och anfallaren Patrik Nilsson i mötet med Broberg.

Hedervärda uddamålsförluster

Bollnäs kunde med lite flyt haft en bättre placering när nu grundserien snart ska summeras. Tittar vi bakåt så har hälsingelaget en hel del ”hedervärda” uddamålsförluster.

— Ja, det har vi ju. Samtidigt så har vi plockat någon extrapinne också i slutminuterna. Så det där brukar jämna ut sig, säger Westh.

Med allt sagt så är det kanske lätt att glömma bort att Bollnäs, i mångt mycket, inför säsongen började om på ny kula med ekonomiska bekymmer. Det har inte varit lätt att få ihop slagkraftigt lag där många spelare är orutinerade i elitseriesammanhang.

Andreas Westh menar att det mycket har handlat om att utveckla laget denna säsong.

”Varit vårt mål”

— Ja, det har varit vårt mål hela säsongen. Utveckla laget och egentligen överleva. Vi har stora ekonomiska problem och spelarna har fått ge efter mycket i form av lön med mera. Vi börjar liksom om lite grann. Vi slåss för att vinna varje match och vi fortsätter sikta mot slutspel. Men samtidigt så vet vi vårt läge. En tunn trupp, skador som stör och har stört oss.

Ett missat slutspel är kanske inte hela världen givet de förutsättningarna?

— Nä, men vi vill ju givetvis till slutspel och vi kämpar och ger hundra procent för det. Missar vi det, så är det ju tråkigt givetvis. Men vi kör ”all in” för att vinna nästa match

Det blir alltså hemma mot tabelltrean Sandviken på onsdag. Förhoppningsvis gör då anfallaren Christian Mickelsson comeback efter att ha missat fyra raka matcher på grund av hjärnskakning. Senast mot Broberg saknades även Joel Wilhelmsson (sjuk) och är ett osäkert kort.

Christian Mickelsson bandy, Mickelsson, Bollnäs anfallare Christian Mickelsson , bandy, hälsingelaget, klar för en fortsättning

Foto: Romus Ramström. Christian Mickelsson är viktig i Bollnäs djupledsspel och gör förhoppningsvis comeback i ödesmatchen mot SAIK efter sin hjärnskakning.

— Vi får se på måndag hur det ser ut. Just nu vet jag inget mer, säger Westh.

Nyckeln till seger?

— Det är framförallt att vi går in i matchen fokuserade på vad vi ska göra. En rejäl höjning från var och en sen senast krävs. Annars så har vi inte en suck. Får börja där, sen så kan man diskutera andra saker som taktik och så.

Mattias Bladh

  • Bollnäs återstående spelschema

Sandviken (h) 17/2
Vänersborg (h) 19/2
Tellus (b) 23/2