Bollnäs nollade Tillberga: ”Ganska rättvist”

, ,

Efter två raka förluster studsade Bollnäs tillbaka i vinnarspåret. Borta mot Tillberga kom femte segern för säsongen – med utklassningssiffror.
– Skönt att spika igen bakåt, säger Bollnäskaptenen Andreas Westh till Bandyfeber efter 9–0-krossen.

Upp och ner. Så har det sett ut för fjolårets SM-finalist så här långt i elitserien.
Inför mötet med elitseriejumbon Tillberga hade Bollnäs två raka förluster mot Edsbyn (3–6) respektive Hammarby (3–4). Men något stukat självförtroende gick inte att skönja då två ”enkla” poäng bärgades i ABB arena.

– Ja, det var väl ganska rättvist, säger Bollnäs lagkapten Andreas Westh.

Ville Aaltonen gav logiskt Bollnäs ledningen i den 9:e matchminuten. En kvart senare utökade Christian Mickelsson till 2–0 när gästerna hade full kontroll på händelserna. Därför var det heller inte konstigt att även 3–0 kom innan halvtidsvilan.

– Vi gjorde en rätt tam första halvlek men hade kontroll och gick iväg med ett par mål, säger Westh.

Tre mål är inte mycket i bandy. Men det räckte gott och väl för Bollnäs då Tillberga var riktigt under isen även i andra halvlek. I den 55:e minuten stod det 5–0 till gästerna och i praktiken avgjort. Nu fortsatte Bollnäs gasa och till slut förkrossande 9–0…

– Det var ju skönt att spika igen bakåt. Första gången för i år, säger Andreas Westh.

Vad säger du om din egen insats?

– Kroppen känns pigg och jag är nöjd.

Ni är just nu på sjunde plats i tabellen. Vad säger du om er säsong så här långt?

– Det känns rätt bra. Vi krigar på för en plats i slutspelet.

Mattias Bladh

Tillberga–Bollnäs 0–9 (0–3)

Målen:  0–1 (9) Ville Aaltonen (Anders Spinnars), 0–2 (25) Christian Mickelsson (Oscar Westh), 0–3 (37) Anton Dahlberg (Per Hellmyrs), 0–4 (50) Patrik Nilsson (Oscar Westh), 0–5 (55) Christian Mickelsson, 0–6 (63) Patrik Nilsson (Andreas Westh), 0–7 (78) Oscar Westh (Patrik Nilsson), 0–8 (80) Patrik Nilsson (Ville Aaltonen), 0–9 Patrik Nilsson (Samuli Helavuori),
Utv, Tillberga: Bollnäs: