Bragdartad vändning för Hammarby i mötet med Bollnäs: ”Himla skönt”

,
Hammarby bandy, bandy elitserien, bandy, Hammarby Bollnäs

Vilket drama (!). I den sjätte övertidsminuten slog David Jansson in segermålet för Hammarby i måstematchen hemma mot Bollnäs. Nu har Södergänget gett sig chansen att undvika negativt kval inför de två avslutande matcherna i elitserien.
— Det finns inget annat än att vi ska vinna de här två matcherna, säger stekhete tremålsskytten Kasper Milerud till Bandyfeber efter 5–4-rysaren på ”Zinken”.

Hemmapubliken sjöng segersånger, Hammarbyspelarna kramade om varandra och Bollnäs deppade (klart för negativt kval).

Känslorna var förståeliga. Hammarby behövde vinna för att ge sig fortsatt chansen att undvika negativt kvalspel och även ha en liten chans på slutspel — och vinna gjorde man på det mest dramatiska viset.

Vad bättre än att avgöra med bara ett fåtal sekunder kvar att spela?

KakserviceANNONS

Det var precis vad Hammarby gjorde när David Jansson slog in matchavgörande 5–4 i 96:e matchminuten.

— Bandy när det är som bäst! Såklart känns det så himla skönt att lyckas vända till slut, säger stekhete Kasper Milerud, som nätade tre gånger om när Hammarby hämtade upp 1–4 till 4–4 i andra halvlek.

Eller rättare sagt; inom fem minuter.

Ja, Kasper Milerud satte reduceringen till 2–4 i minut 73, 3–4 i minut 74 och kvitteringen till 4–4 i minut 78.

”Jag ville så mycket”

Frågan är: har Kasper Milerud någonsin gjort tre mål inom loppet av fem minuter?

— Ha, ha — nej, jag tror inte det. Jag ville så mycket inför den här matchen och det känns så bra nu när det kom ut till slut på planen också, säger Hammarbys nummer 7.

Hammarby bandy, Kasper Milerud

Foto: Romus Ramström. Kasper Milerud var en gigant för sitt Hammarby i ödesmatchen mot Bollnäs.

Backar vi bandet, så såg det inte lika bra ut för Hammarby under en ganska lång period av matchen.

Efter första halvlek var ett effektivt Bollnäs i en 2–0-ledning och i den 62:a minuten gav gästernas Saku Hämäläinen Bollnäs ledningen med 4–1.

Taktiken föll inte väl ut

Då höll matchen på att glida Hammarby ur händerna.

— Vi kom överens om en taktik som inte alls föll väl ut, tyvärr. Men vi skakade av oss det i andra på ett föredömligt sätt, säger Kasper Milerud.

Jo, det går inte säga något annat.

Och en, med facit i hand, väldigt lyckad timeout som togs kort innan Kasper Milerud-show drog igång.

— Vi ändrade om i formationen och klev upp på dem. Vilket inte blev så långvarigt eftersom att vi fick in bollen såpass snabbt.

Gett sig chansen

Två ytterst viktiga pinnar för Hammarby som alltså har gett sig chansen att undvika negativt kval med två matcher kvar att spela. Och även en hyfsad chans på slutspel.

— Det finns inget annat än att vi ska vinna de här två matcherna. Vi börjar på torsdag och sen får vi se hur långt det räcker, helt enkelt, säger Milerud.

Notervärt är att David Pizzoni fick kliva av med skadekänningar i början av andra halvlek och kom inte till spel i resten av matchen.

Hammarby har, i tur och ordning och samtliga på hemmais, kvar att möta Tellus på torsdag och avslutar seriespelet på lördag mot Sandviken.

Mattias Bladh

Hammarby–Bollnäs 5–4 (0–2)

Målen: 0–1 (5) Philip Flodstam, 0–2 (14) Riku Hämäläinen, hörna, 0–3 (48) Tim Stjernström, hörna, 1–3 (51) David Jansson, 1–4 (62) Saku Hämäläinen, 2–4 (73) Kasper Milerud, hörna, 3–4 (74) Kasper Milerud, 4–4 (78) Kasper Milerud (David Jansson), 5–4 (90+6) David Jansson (Robin Sundin).

Övriga resultat

Västerås–Broberg 10–2 (6–0)

Elitserien, damer

Skutskär–Sandviken 2–3 (1–1)