Broberg fällde Villa — i matchens sista anfall: ”Riktigt skönt”

,
Engström avgjorde, Jonas Engström, Broberg fällde Villa, matchens sista anfall, Villa

Mötet mellan Broberg och Villa såg ut att sluta oavgjort. Men med bara sekunder kvar att spela höll sig Jonas Engström framme på en målvaktsretur och satte segermålet mot regerande svenska mästaren.
— Det var såklart riktigt skönt, säger Engström till Bandyfeber efter onsdagskvällens 5–4-triumf.

Klockan hade tickat upp till den 91:a minuten och bara sekunder kvar av tilläggstiden när Broberg fick frislag i ett bra läge.

Marcus Wikman petade bollen i sidled till Martin Söderberg som fick på en bra träff mot gästernas målvakt Jesper Thimfors. På returen var Vadim Arkhipkin framme och högg men fälldes av Villas målvakt.

Bollen? Ja, den rullade sakta ut till Jonas Engström som enkelt satte vinstmålet i nätmaskorna.
Kramkalaset därpå var förstås förståeligt.

— Det var såklart riktigt skönt, säger Jonas Engström.

Och inte det minsta av nerver kunde skönjas när Engström fick det gyllene läget.

— Det fanns inget annat. Den skulle bara in.

Två sköna poäng också för Broberg som därmed har häng på en topp 6-placering (en poäng bakom femman Västerås och sexan Vetlanda) med fem omgångar kvar.

— Ja, absolut! Alla matcher just nu i den här jämna serien är slutspelsmatcher. Men vi vill såklart komma så högt upp som möjligt och sätta oss i respekt, säger Engström.

Tar vi det från början i mötet med Villa så såg de två pinnarna ut att vara utom räckhåll efter första 45 i Helsingehus arena.
Då låg Broberg under med 1–3 där Jonas Pettersson var hemmalagets enda målskytt.
Spelmässigt skiljde det emellertid inte mycket mellan lagen där spelet böljade fram och tillbaka.

— Nja, vi är väl inte riktigt nöjda i paus. Vi hade lite för korta anfall så Villa fick kontra mycket på oss. Men det tycker jag vi rättar till och gör en mycket bättre andra halvlek, säger Engström.

Visst, Broberg fick också en kanonstart efter halvtidsvilan.
Inte ens tre minuter in i andra akten hade Martin Söderberg ”målat” två gånger om och plötsligt var det 3–3 på tavlan.

Måste gett er en rejäl kick?

– Ja, såklart. Det gav oss såklart en riktig ”boost”.

Villa återtog ledningen via hörna kort därpå och gästerna agerade mer försiktigt med den sköra ledningen.
Men i minut 82 kom så kvitteringen till 4–4 på hörna efter en riktig kanonträff i nättaket signerat Erik Jonsson.

Ett mål som följdes av en efterkommande timeout.

Vad sa ni?

— Vi sa egentligen att vi skulle fortsätta som vi gjorde med långa anfall och tät defensiv.

Ovisst in i det sista men slutet vet ni om och det var Broberg som fick sista ordet.

Och tabelläget är som sagt bra nu för hälsingelaget inför de fem sista matcherna i grundserien.
En topp 6-placering är som sagt inom räckhåll.

Hur ser du på era chanser?

— Spelar vi som idag har vi så klart bra chanser. Men det gäller som sagt att ta en match i taget.

Broberg spelar härnäst hemma mot Vänersborg på fredagen.

Mattias Bladh

Broberg—Villa 5–4 (1–3)

Målen: 0-1 (7) Tim Persson, 1-1 (32) Jonas Pettersson (Martin Söderberg), 1-2 (40) Jesper Eriksson, 1-3 (44) Johan Löfstedt, hörna, 2-3 (46) Martin Söderberg (Vadim Arkhipkin), 3-3 (48) Martin Söderberg (Adam Wijk), 3-4 (51) Martin Andreasson, 4-4 (82) Erik Jonsson, hörna, 5-4 (90+2) Jonas Engström.