,
Broberg, Broberg vann mot Åby/Tjureda

Broberg vann hemma mot Åby/Tjureda och tog därmed första segern denna säsong.
Högst nödvändiga poäng och tvåmålsskytten Martin Söderberg var lättad efter bottenmötet.
─ Det visar ju ändå att vi kan spela bra bandy, säger anfallaren till Bandyfeber efter 8–2-krossen.

Både Broberg och Åby/Tjureda stod på noll pinnar när söndagens drabbning i Helsingehus Arena Söderhamn drog igång.
På förhand närapå en ”måstematch” för Broberg att ta poäng i för att inte halka efter för mycket i tabellen, även om säsongen är ung.

Och precis så blev det när Broberg vann efter en stark andra halvlek.

─ Det är såklart viktigt för gruppens självförtroende. De visar ju ändå att vi kan spela bra bandy, säger Broberganfallaren Martin Söderberg.

Söderberg, som gjorde två mål i matchen, kände inte att laget var pressat inför mötet där Broberg nästan ”förväntades” vinna.

─ Den känslan hade vi inte innan matchen. Det känns som vi följer matchplanen och vinner rättvist.

Efter första halvlek var ställningen 2–2 efter två mål av Jonas Engström.

─ Vi bör nog leda i paus, men det känns ändå lugnt. Vi fortsatte följa matchplanen i andra, säger Söderberg.

Visst, känslan var att hemmalaget låg närmast ett ledningsmål. Och med en man mer på isen nätade Erik Jonsson på passning av Fritiof Hagberg.
Mindre än två minuter senare, i den 69:e minuten, kom även 4–2 av nyförvärvet Jonas Pettersson.

Då talade väldigt mycket för att hemmalaget skulle greja det.

─ Verkligen, vi malde på och visste att utdelningen skulle komma.

Söderberg klev in i målprotokollet tio minuter senare och sedan bar det av.
Åby säckade ihop och Martin Söderberg fastställde slutresultatet 8–2 på slutet.

Vilket mål han var mest nöjd med denna afton?

─ Det första målet var en bra kontring.

Broberganfallaren är nu uppe i tre fullträffar på fyra matcher.

─ Alltid skönt att göra mål som forward, så det tar jag med mig till nästa match.

Broberg spelar härnäst mot AIK på onsdag. Också den matchen spelas på hemmaplan.

Mattias Bladh

Broberg–Åby/Tjureda 8–2 (2–2)

Målen: 1–0 (2) Jonas Engström, hörna, 1–1 (3) Filip Bringe, 2–1 (33) Jonas Engström, 2–2 (41) Filip Bringe, straff, 3–2 (68) Erik Jonsson (Fritiof Hagberg), 4–2 (69) Jonas Pettersson (Fritiof Hagberg, 5–2 (79) Martin Söderberg, 6–2 (81) Vadim Arkhipkin, 7–2 (87) Edvin Wigren, 8–2 (89) Martin Söderberg (Rasmus Linder).
Hörnor: 12-1.
Utv, Broberg: 1×10. Åby: 2×10.
Domare: Jonas Kandell.