Broberg vände och vann

,
Broberg bandy, bandy, bandy elitserien, Hammarby Broberg

Med fem minuter kvar av ordinarie tid låg Broberg under med 1–2 borta mot Hammarby. När slutsignalen gick hade hälsingelaget vänt och tog två tunga poäng.
— Riktigt skön seger, säger Brobergmittfältaren Vadim Arkhipkin till Bandyfeber efter 4–3-triumfen.

Broberg såg ut att gå mot säsongens femte förlust vid måndagens bortamöte med Hammarby när klockan tickade upp mot 85 minuter.

Då klev Erik Jonsson fram och satte kvitteringen till 2–2 på hörna. Mindre än tre minuter senare fixade Jonas Engström 3–2. Och 47 sekunder in på tilläggstids fick Broberg en straff, som Jaakko Hyvönen pangade in i nätmaskorna.

Saken var klar även om det blev viss nerv på slutet när Hammarby reducerade till 3–4 med två och en halv minut kvar av tilläggstiden.

— Riktigt skön seger. Bra match med två ganska låga lag som försökte skapa. Men allt kom i slutet på matchen, säger Vadim Arkhipkin.

Ja, ett sanslöst drama.
Tre blytunga Brobergmål inom loppet av tre minuter som blev helt avgörande.

— Det tycker jag att vi har varit grymt bra på att aldrig ge upp en match och kriga in i det sista. Och oftast så har det lönat sig för oss, säger Arkhipkin.

Det var Hammarby som tog en tidig ledning på hörna och först i den 31:a minuten kom kvitteringen för Broberg. Jonas Nygren satte ett lyft in straffområdet som på något sätt Jaakko Hyvönen lyckades dra dit bakom Filip Mörkdal i röran.

Efter 1–1 i halvtid återtog Hammarby ledningen direkt i andra akten.
Detta när Kasper Milerud sköt från distans och nog borde Henrik Rehnvall — för övrigt utmärkt i matchen — tagit.

Och ni vet vid det här laget att det dröjde innan Brobergs makalösa vändning. Länge och väl höll Hammarby tätt.

— Blev lite svårt för oss när de blev så låga och vi gjorde för få saker innan vi kom till avslut. Och oftast så fastnade de (bollarna) i försvararna. Men vi skulle gå runt och skapa hörnor och det var av det kvitteringen kom också, säger Arkhipkin.

Jo, Erik Jonsson var skoningslös på högerhörnan som innebar kvittering i 86:e minuten.
Resten vet ni hur det gick…

Två härliga poäng för Vadim Arkhipkin och Broberg.

Hur viktig var den här segern för er?

— Alla segrar är viktiga. Men klart det känns lite extra skönt att vinna mot ”Bajen”. Lika som mot andra topplag.

Broberg går därmed förbi Motala i tabellen och upp på en åttonde plats, samma poängskörd som sjuan Hammarby men sämre målskillnad än Stockholmslaget.

Mattias Bladh

Hammarby–Broberg 3–4 (1–1)

Målen: 1–0 (6) Christoffer Fagerström, hörna, 1–1 (31) Jaakko Hyvönen (Jonas Nygren), 2–1 (54) Kasper Milerud, 2–2 (86) Erik Jonsson, hörna, 2–3 (88) Jonas Engström (Vadim Arkhipkin), 2–4 (90+1) Jaakko Hyvönen, straff, 3–4 (90+2) Daniel Mossberg.
Hörnor: 7–6.
Utv, Hammarby: 4×10. Broberg: 2×10.
Domare: Andreas Broberg.

Övriga elitseriematcher på måndagen

Villa–Vetlanda 8–2 (3–1)

Mål, Villa: Christoffer Edlund 3, Tim Persson 2, Johan Löfstedt 2, Alexander Karlgren.
Vetlanda: Filip Bringe, Joakim Andersson.

Frillesås–AIK 1–6 (1–2)

Mål, Frillesås: Fredrik Brandin.
AIK: William Arvidsson 2, Christian Frohm, Jimmy Jansson, Tobias Nyberg, Daniel Andersson.

Motala–Edsbyn 3–4 (1–2)

Mål, Motala: Kasperi Hirvonen, Philip Florén, Viktor Hulthammar.
Edsbyn: Oskar Wikblad, Simon Jansson, Martin Frid, Jesper Öhrlund.

Sirius–Västerås 5–6 (3–2)

Mål, Sirius: David Thorén 2, Jimi Heinonen, Ted Bergström, Ted Haraldsson.
VSK: Robin Andersson 3, Jesper Hermansson, Oscar Gröhn, Kasper Sandgren.