Broberg värvar finsk mästare: ”En kraftfull mitt/försvarare med bra skridskoåkning”

,
Värvning, Broberg, Broberg värvar finsk mästare, Tatu Ässämäki, Brpberg, nyförvärv, finsk mästare

Tatu Ässämäki. Så heter Brobergs senaste värvning, som närmast kommer från finska mästarna Jyväskylä.
— Det ska bli väldigt spännande att se denna unga kille i Sverige och Elitserien, säger Brobergs sportansvarige Jens Alftin till klubbens hemsida.

På onsdagen presenterade Broberg ytterligare ett nyförvärv. Detta i finske backen/mittfältaren Tatu Ässämäki som skrivit på för tre år med Söderhamnslaget.

— Historiskt så har det varit ett antal bra finska spelare som representerat Broberg genom åren, så därför är det såklart spännande att ytterligare en ansluter. 21-åriga Tatu Ässämäki, sedan tidigare utsedd till Finlands bästa junior, blev förra säsongen finsk mästare med JPS Jyväskylä, säger Jens Alftin, sportansvarig i Broberg.

— Han är en kraftfull mitt/försvarare med bra skridskoåkning, så det ska bli väldigt spännande att se denna unga kille i Sverige och Elitserien.

21-årige Tatu Ässämäki har också en säsong i Edsbyn på meritlistan där han mestadels spelade i P18- och P20-laget.
Nu blir det Sverige och elitserien för Ässämäki igen som beskrivs som en kraftfull spelare med bra skridskoåkning.

Ässämäki ser nu fram emot att ansluta till Broberg. Ett lag som han har haft koll på tidigare.

— Jag tycker Broberg spelar mycket med bollen och har ett bra passningsspel, och jobbar hårt i laget. Jag har sett några matcher med Broberg via nätet och det ser bra ut med ett passningsspel och lyftspel som jag gillar. Sen känner jag Jesper Thyrén och Hampus Lindén sedan tidigare. Dessutom en fin arena att spela i, säger han.

Mattias Bladh