Chockförlust för Sirius mot Falun — och nyckelspelaren klev av skadad

,
Sirius, Falu BS, Falun, Sirius föll mot Falun, nyckelspelaren skadad, Ted Haraldsson, Victor Lundberg, elitseriekvalet

Sirius förlorade med 3–6 hemma mot Falu BS i elitseriekvalet och nu börjar goda råd bli dyra för Uppsalalaget. Dessutom tvingades nyckelspelaren Ted Haraldsson kliva av isen med en befarad hjärnskakning.
— Men vi har fortfarande allt i egna händer, säger Sirius lagkapten Victor Lundberg till Bandyfeber.

Det var minst sagt frustrerade och besvikna Siriusspelare som med tunga skär tog sig av isen när slutsignalen ljöd på Studenternas IP efter kvalförlusten mot Falu BS.

Två poäng hade nog många hemmasupportrar räknat med efter 4–4 mot Laik i kvalpremiären — där Uppsalalaget räddade en pinne i slutminuten.

Lagkaptenen Victor Lundberg kunde mitt i all besvikelse konstatera att laget alltjämt kan förnya elitseriekontraktet om blåsvart vinner sina matcher i kvalet framöver.

— Det är klart det känns tungt såhär direkt efteråt. Men vi har fortfarande allt i egna händer. Det är bara att glömma och gå vidare med ny energi imorgon, säger han.

Falu BS stod inför mötet på noll poäng efter 1–7 i premiären hemma mot Frillesås.
Men gästerna visade inga nerver och hade 2–2 i halvtid.

Sirius hamnade åter i underläge i 53:e minuten innan Jimi Heinonen satte 3–3 kort därefter.
Men Falun var det bättre laget sista halvtimmen, var vasst på kontringarna och Sirius skapade inte tillräckligt med chanser.
När lägen väl uppstod var effektiviten inte alls bra nog.

Victor Lundberg fick leta länge efter en förklaring till varför Sirius inte lyckades såra Falun i framför allt sista 45.

— Svårt att säga men vi får inte tag på dem i defensiven i andra som gör att de får för många lägen. Sedan är det något som gör att det låser sig i offensiven. Det blir feltajmat och vi får inte till några lägen på slutet.

I minut 85 stängde Mikael Olsson matchen när han satte 6–3 för BS.

För Sirius del väntar nu Frillesås på Sjöremossen under torsdagen.
Då krävs en betydligt vassare insats för nu behöver poängen komma in på kontot…

Hur orolig är du över tabelläget?

— Inget alls. Som sagt; vi har allt i egna händer.

Du är övertygad om att Sirius spelar i elitserien även nästa säsong?

— Gör vi det jag vet att vi kan så ska vi absolut göra det.

Notervärt är att viktige halven Ted Haraldsson tvingades kliva av isen mot Falun med en befarad hjärnskakning och kommer enligt uppgift att missa kommande mötet mot Frillesås.

Mattias Bladh

Sirius–Falu BS 3–6 (2–2).

Målen: 1–0 (19) Teemu Määttä (Nils Bergström), hörna, 1–1 (32) Mattias Blom, 1–2 (34) Michael Pettersson, hörna, 2–2 (38) Jimi Heinonen, straff, 2–3 (53) Lukas Mårdberg, 3–3 (60) Jimi Heinonen (Nils Bergström), 3–4 (62) Michael Pettersson, 3–5 (68) Lukas Mårdberg, 3–6 (85) Mikael Olsson.
Hörnor: 10–5.
Utv, Sirius: 6×10. Falun: 4×10.
Domare: Andreas Broberg.
Publik: 715.