Lagkaptenen klar för ännu en säsong i Edsbyn: ”En slitvarg och lagspelare”

,
Jonas Edling Edsbyn, Edsbyn bandy, Edling, bandy

Det blir en 23:e (!) raka säsong i Edsbyn för lagkaptenen Jonas Edling. Det meddelade Edsbyn på fredagen.

Anfallaren Jonas Edling debuterade i Edsbyn säsongen 1999/00 och har varit klubben trogen sedan dess. Den gångna säsongen jubilerade han i slutspelet med 600 matcher för Edsbyn. Och under alla år har han varit en pålitlig målskytt och är klubbens meste målskytt genom tiderna med över 600 mål.

KakserviceANNONS

Trotjänaren Jonas Edling har hunnit fylla 38 år och beslutet att fortsätta fordrade en del eftertanke.

— Det är inte lika självklart när man kommer upp i åren, det krävs en funderare! Men det är fortfarande väldigt roligt med bandy så jag har bestämt mig för att köra vidare och det ska bli kul med en ny säsong och med förhoppningar att få spela framför publik och Farmers, säger Edling till klubbens hemsida.

Edsbyns sportchef Stefan Karlsson:

— Att Jonas fortsätter är vi väldigt glada för! Han är en ledare och har massor av rutin från både SM och VM. En slitvarg och lagspelare som vi väldigt gärna ville ha kvar. Så det känns oerhört bra att han fortsätter!

Kontraktet sträcker sig över kommande säsong.

Edsbyn har tidigare under Silly season skrivit A-lagskontrakt med målvakten Oscar Löfström. På värvningsfronten har Per Hellmyrs och Samuli Helavuori plockats in från hälsingerivalen Bollnäs och Vadim Arkhipkin har anslutit från Broberg.

Notervärt är att Hans Andersson inte kommer att spela i Edsbyn kommande säsong men är enligt uppgift till Bandyfeber aktuell för spel i Bollnäs.

Ratade målvaktslegendaren Anders Svensson, som inte fick förnyat kontrakt med Edsbyn, är enligt uppgift till Bandyfeber dock inte aktuell för en säsong i Bollnäs. ”Sverre” placeras enligt lika envisa rykten hos nykomlingen Rättvik.

Mattias Bladh