Edsbyn klart för semifinal: ”Vi är ett starkt gäng”

, ,

Edsbyn är klart för semifinal. Detta via 8–3 i tredje kvartsfinalmötet mot Bollnäs.
– Känns otroligt bra, säger Edsbyns Oscar Wikblad till Bandyfeber.

Det blev ingen vidare jämn historia i kvartsfinalserien mellan Edsbyn och rivalen Bollnäs.
Onsdagens seger innebar 3–0 i matcher och styrkeskillnaden mellan lagen var tämligen stor i slutspelet.

– Det vet jag inte faktiskt. Jag tycker vi är riktigt bra och lyckas hitta vägar att vinna så vi är ett starkt gäng, säger Edsbyns Oscar Wikblad, för dagen tvåmålsskytt och en av matchens främsta aktörer.

Edsbyn kopplade greppet direkt hemma i Svenska Fönster arena. Efter första halvlek hade regerande svenska mästaren 3–0.
Lite nerv när Bollnäs reducerade till 2–4 i 71:a minuten, men när Daniel Burvall Jonsson ordnade 5–2 dryga tio minuter senare var gästerna ett slaget lag…

Och Edsbyn avancerade till semifinal.
Lita på att Oscar Wikblad och lagkamraterna ler lite extra just nu.

– Känns otroligt bra att vara i semifinal, så klart. Otroligt roligt.

Där väntar antingen Villa eller Västerås. I den matchserien har Villa en 2–1-ledning.

Västerås eller Villa – vilket lag ser du helst som semifinalmotståndare?

– Det har jag inte tänkt på någonting faktiskt och det spelar ingen roll. Men det ska bli kul att kika lite på deras matcher.

Mattias Bladh

Edsbyn–Bollnäs 8–3 (3–0)

Målen: 1–0 (2) Oscar Wikblad (Mattias Hammarström), 2–0 (29) Mattias Hammarström, 3–0 (35) Daniel Burvall Jonsson (Jocke Svensk), 4–0 (50) Tuomas Määttä (Hans Andersson), 4–1 (68, hörna) Jesper Larsson (Per Hellmyrs), 4–2 (72) Per Hellmyrs, 5–2 (82) Daniel Burvall Jonsson, 6–2 (85) Stefan Larsson (Daniel Liw), 7–2 (87) Stefan Larsson (Daniel Välitalo), 8–2 (90) Oscar Wikblad (Jonas Edling), 8–3 (90) Patrik Nilsson.
Utvisningar: Edsbyn 1×10, Bollnäs 2×10.
Hörnor: 12–11.
Domare: Daniel Labe.
Publik: 1 831.