Edsbyn nära semifinal efter ny seger mot Bollnäs: ”Väldigt skönt”

,
Edsbyn Bollnäs kvartsfinal 2019

Edsbyn har skaffat sig 2–0 i matcher i kvartsfinalen mot Bollnäs. På fredagskvällen blev det en ny seger via 4–1 på Sävstaås.
— Nu har vi ett litet försprång men det är fortfarande långt ifrån avgjort, säger Edsbyns forward Ted Hedell till Bandyfeber.

Ja, nu är Edsbyn riktigt nära semifinalen. Detta när Bollnäs återigen besegrades i rond två i den heta kvartsfinalserien.

— Det känns självklart väldigt skönt. Det är en svår bortamatch där vi ändå gjorde det riktigt bra och krigade till oss en vinst. Nu har vi ett litet försprång men det är fortfarande långt ifrån avgjort, säger Edsbyns unge forward Ted Hedell.

En riktigt jämn första halvlek där Edsbyn började något bättre. ”Byn” tog också ledningen efter femton minuter med en man mer när Matteus Liw fick på en riktig kalasträff utifrån.

— Ja, vad ska man säga… Ett fantastiskt mål! En riktig drömträff som går rakt upp i krysset. Sedan var det också ett viktigt mål. Skönt att få in första målet i matchen, säger Hedell.

Men Bollnäs åt sig in i matchen och rättvist kom kvitteringen till 1–1 i 26:e minuten. Detta efter att Edsbyn drällde med bollen och Christian Mickelsson snappade upp möjligheten, serverade Patrik Nilsson som drog in bollen stenhårt bakom en chanslös Anders Svensson.

— Nja, jag vet inte. Bollnäs satte bra tryck samtidigt som vi blev lite stressade. Men det målet var ingenting som spelade in i slutändan som tur var.

Bollnäs startade andra halvlek riktigt bra. Men Edsbyn visade återigen på sitt vassa hörnskytte när Mattias Hammarström pangade in 2–1 på hörna i den 49:e minuten.

Ett oerhört betydelsefullt mål, så klart, i täta slutspelsmatcher.

— Det är självklart ett jätteviktigt mål. Vi spelade sedan på 2–1-ledningen väldigt länge. Det gjorde att Bollnäs måste framåt och då öppnade det också upp sig med bra kontringslägen. Då kunde vi göra trean och fyran också, säger Hedell.

Notervärt är att Bollnäs radade upp hörnor i matchen. Men Edsbyn höll tätt på samtliga försök.

Hedell är nöjd med hur laget agerade vid dessa situationer och hyllar speciellt en spelare lite extra…

— Den främsta orsaken är att vi gjorde det väldigt bra. Vi spelade verkligen uppoffrande och för varandra. Vi täckte skott efter skott. Jocke Svensk var som vanligt helt grym på det där idag. Sedan är det svårt för Bollnäs att jaga ett mål och samtidigt ligga under i matchserien. Blir mycket mentalt, säger Hedell.

Ja, det bjöds som sagt på kontringslägen i Bollnäs jakt på kvittering.

Tuomas Määttä satte i pressen i stället förlösande 3–1 i den 84:e minuten efter en omställning assisterad av Oscar Wikblad.

Just Oscar Wikblad stängde sedan definitivt kvartsfinal nummer två i 88:e minuten när han satte 4–1 via en målvaktsretur.

Tre matchbollar — avgör ni redan på tisdag?

— Stämmer, då laddar vi om inför en ny fight så vi glömmer de matcher som har varit. Vi ska precis som alla andra matcher spela vårt spel och följa vårt mönster. Så får vi får se hur långt det räcker. Men det kommer bli en riktigt rolig match.

Mattias Bladh

Bollnäs–Edsbyn 1–4 (1–1)

Mål: 0–1 (15) Matteus Liw, 1–1 (26) Patrik Nilsson, 1–2 (50), Mattias Hammarström, 1–3 (84) Tuomas Määttä, 1–4 (88) Oscar Wikblad.
Hörnor: 13–3.
Utvisningar: Bollnäs 2×10, Edsbyn –.
Domare: Ulrik Bergman.
Publik: 2 620.

 Det står 2–0 i matcher till Edsbyn