Edsbyn nollade Villa: ”Jag är jättenöjd”

, ,

Edsbyn har skaffat sig ett ypperligt läge att sluta topp fyra. Detta efter stabila 4–0 hemma mot Villa.
– Klart att det känns jättebra just nu, säger Edsbyns målvakt Anders Svensson till Bandyfeber.

I och med onsdagens hemmaseger mot Villa går Edsbyn upp på en tredje plats i tabellen med två omgångar kvar av elitserien. Upp till Hammarby skiljer en poäng och till serieledande SAIK två pinnar.

Ett bra läge, med andra ord, att sluta topp fyra – men andraplatsen är inte heller långt borta.

– Hoppas på det. Vi får koncentrera oss på att göra vårt och hoppas på lite hjälp av Saik och Villa, säger Edsbyns målvakt Anders Svensson.

Chansmässigt var det Edsbyn som hade kommandot i första halvlek mot gästande Villa. Men två väldigt täta försvar gjorde det också svårt för båda lagen och det dröjde till den 27:e minuten innan Edsbyn kunde göra 1–0 genom Tuomas Määttä. Gästernas målvakt, Jesper Thimfors, kan också ges en extra eloge till att Edsbyn inte hade en större ledning i halvtid.

– Så kanske det var. Villa hade också några lägen i första, men nog kändes det som att vi kunde ha gjort fler mål i första, säger Svensson.

Hemmalaget fick en pangstart i andra halvlek när Mattias Hammarström ökade på till 2–0 i 53:e minuten.

– Självklart skönt att reda ut utvisningen och sen öka ledningen direkt efter.

Edsbyn utökade ledningen till 3–0 tio minuter senare när veteranen Stefan Larsson hittade nätmaskorna centralt i banan.
Ett tacksamt mål då Villa brände ett friläge dessförinnan.

Men som så många gånger förut denna säsong var Anders Svensson omutlig i målet.

– Klart att jag är jättenöjd. Seger och hålla nollan mot Villa är ju jättebra.

Ja, för Villa hittade aldrig målet utan Edsbyn kunde göra 4–0 på en hörnretur i 70:e minuten.
Då talade allt för en hemmaseger och visst var matchen över i det läget.

– Tycker att vi hade bra koll på dem efter 4–0, säger Svensson.

En skön kväll för Edsbyn som alltså ligger bra till inför slutomgångarna.
Klart att Anders Svensson njöt lite extra vid 22-snåret på onsdagskvällen.

– Klart det känns jättebra just nu, säger han.

Mattias Bladh

Edsbyn–Villa 4–0 (1–0)

Målen: 1–0 (27) Tuomas Määttä, 2–0 (53) Mattias Hammarström, 3–0 (63) Stefan Larsson, 4–0 (70) Jonas Edling.