Edsbyn rycker i toppen efter ny seger

,
Edsbyn bandy, bandy elitserien, Ted Hedell bandy, Ted Hedell Edsbyn, Edsbyn, Edsbyn SAIK bandy

Edsbyn fortsätter att gå urstarkt i elitserien. På torsdagskvällen kom ännu en tvåpoängare i hemmamötet med Sandviken.
— Kanske inte var vår bästa insats under säsongen men det var tillräckligt bra och stabilt, säger edsbymittfältaren Ted Hedell till Bandyfeber efter sköna 6–2-segern.

Edsbyn kan fira nyår som en nöjd serieledare.

På torsdagskvällen drygade hälsingelaget ut serieledningen efter en stabil insats mot Saik i Svenska Fönster Arena.

Nu skiljer det fyra poäng ned till tvåan Villa (som dock har en match mindre spelad).

— Grymt skönt med två poäng, säger Ted Hedell, som svarade för ett mål och en assist i mötet och var en av de bästa lirarna på isen.

Matchen? Ja, Edsbyn — utan storskytten Oscar Wikblad i laguppställningen — hade 2–0 efter första 45 där först Samuli Helavuori gjorde ledningsmålet i den 23:e matchminuten (assisterad av Ted Hedell).

KakserviceANNONS

Martin Frid ökade sedan på till 2–0 när han hittade rätt på en hörna elva minuter senare.

Andra halvlek gick klart till ”Byn”. Dröjde dock ett tag innan Edsbyn kunde punktera matchen men känslan var att hemmalaget hade greppet om matchen i sista akten.

—Vi jobbar och sliter otroligt hårt för varandra. Det var en fantastisk inställning på hela laget. Vi spelar för varandra och tillsammans. Det är vad som blir avgörande i sådana här matcher, säger Ted Hedell.

Hedell höll sig framme

Men i matchminut 76 kom så 3–1 genom Martin Frid på ytterligare en hörna och mindre än tre minuter senare höll sig Ted Hedell framme.

— Jag fick en bra pass av Tommi (Määttä) och lyckades hitta en yta på insidan som jag tog. Så det var kul att den gick in, säger Hedell.

Innebar 4–1 och var ett otroligt fint bandymål, ska sägas. Hedell drog två SAIK-spelare innan han stänkte upp bollen i bortre krysset.

Saken var, mer eller mindre, klar. Men två ytterligare hemmamål fick vi se när Vadim Arkhipkin var sist på bollen till 5–1.

Hammarström fastställde slutresultatet

Och på tilläggstid fastställde Mattias Hammarström slutresultatet 6–2 på en väl slagen straff.

Edsbyn spelar bandy på en hög nivå för tillfället.
Det fick Saik bli varse om denna gång.

Edsbyn har dock gjort bättre matcher i år och det säger ganska mycket…

— Kanske inte var vår bästa insats under säsongen men det var tillräckligt bra och stabilt för att gå ifrån, säger Tedell.

Vinner ni serien?

— Det strävar vi naturligtvis efter att göra. Men det är långt kvar av serien och många poäng kvar att spela om. Så vägen dit är lång men fullt möjlig.

Mattias Bladh

Edsbyn–Sandviken 6–2 (2–0)

Målen: 1–0 (23) Samuli Helavuori (Ted Hedell), 2–0 (34) Martin Frid, hörna, 2–1 (55) Samuel Heeger, 3–1 (76) Martin Frid, hörna, 4–1 (79) Ted Hedell (Tommi Määttä), 5–1 (86) Vadim Arkhipkin (Per Hellmyrs), 5–2 (87) Linus Forslund, 6–2 (90+2) Mattias Hammarström, straff.