Edsbyn starkast i mötet med SAIK: ”Känslan är så klart väldigt bra”

, ,

Edsbyn vann toppmötet hemma mot Sandviken. Men det blev en rysare in i det sista.
– En bra laginsats tog oss till seger, säger Edsbyns mittfältare Martin Frid till Bandyfeber efter 4–3 (1–0)-triumfen.

Edsbyn fortsätter vinna på hemmais och samtidigt klamra sig fast bland toppskiktet av tabellen.
Segern mot SAIK satt hårt inne, men regerande svenska mästaren lyckades avgå med de två poängen.

– Känslan är såklart väldigt bra. En bra laginsats som tog oss till seger, säger Edsbyns mittfältare Martin Frid, som gladdes extra åt bland annat defensiven.

– Det var många faktorer som gjorde att vi vann. Men vårt försvarsspel var riktigt bra. Sen lyckades vi med att hålla huvudet kallt när de kom ikapp.

Om vi tar det hela från början. Första halvlek bjöd endast på ett mål.
Och det var Edsbyn som gjorde det genom Oscar Wikblad i 37:e matchminuten. Men chanserna var lätträknade för båda lagen första 45.

– Ja, det var tillknäppt. Få målchanser, säger Frid.

En riktig pangstart ur Edsbyns synvinkel i andra halvlek. Redan efter dryga två minuter satte Tuomas Määttä 2–0.

– Det var skönt att få tvåan just då, sen har vi några bra lägen att gå ifrån med nåt till mål också. En bra start på andra halvlek.

Men två raka SAIK-mål (minut 64 och minut 66) gav ordentligt liv i mötet.
Med kvarten kvar pangade dock Hans Andersson in en hörna och i 80:e minuten satte Jonas Edling en straff till 4–2.

Dryga minuten senare hade SAIK reducerat till 4–3 via Daniel Mossberg och att det var spännande sista tio är en underdrift.

– Ja, det var svängigt på slutet. Nervös är man väl men inte så farligt. Det är nog värre att stå på sidan. Det var skönt när han blåste av. Sköna och viktiga poäng, säger Martin Frid.

Och Martin Frid bör också nämnas i sammanhanget. Gjorde ett bra intryck på mittfältet mot SAIK över 90 minuter.

– Jo, det var en krigarmatch och det tyckte jag att jag bidrog med, säger han.

Mattias Bladh

Edsbyn–Sandviken 4–3 (1–0)

Målen: 1–0 (37) Oscar Wikblad ( Tuomas Määttä), 2–0 47) Tuomas Määttä, 2–1 (64) Christoffer Edlund (Hannes Edlund), 2–2 (66, straff) Christoffer Edlund, 3–2 (76, hörna) Hans Andersson (Joakim Svensk), 4–2 (80, straff) Jonas Edling, 4–3 (81) Daniel Mossberg (Christoffer Edlund,)