Edsbyn tog sista livlinan – vann hemma mot Villa: ”Bra gjort”

, ,

Tvåmålsunderläge efter tolv minuter. Men Edsbyn vände och vann mot Villa i tredje semifinalmatchen lagen emellan.
– Klart det känns bra, säger Edsbyns Oscar Wikblad till Bandyfeber efter 6–4-segern.

Samtidigt reducerar Edsbyn till 1–2 i matcher i semifinalserien.
Med andra ord var det uppåt i det rödblåa gänget efter drabbningen.

– Klart det känns bra. Vi måste vinna och det gjorde vi, så det var bra gjort, säger Edsbynanfallaren Oscar Wikblad.

Onsdagskvällens seger i Svenska Fönster arena var inte spikrak.
Efter dryga tolv minuters spel låg Edsbyn under med 0–2 och hade en del att fundera på.

Oscar Wikblads mål på hörna i den 21:a minuten var startskottet på upphämtningen. Träffen gick inte att klaga på utan satt klockrent bakom Jesper Thimfors.

Och visst var huvudpersonen själv nöjd med målet.

– Jo, klart man är det. Var på tiden att jag drog dit en hörna, säger Wikblad.

2–2 ordnade Jonas Edling och med tolv minuter kvar av första halvlek höll sig Daniel Liw framme på en hörnretur och volleysköt in 3–2.  Men ledningen var skör då gästerna var allt annat än ofarligt.

– Ja, så var det. Väldigt jämn match rakt igenom tycker jag.

Spänningen fortsatte i andra halvlek och lagen följdes åt till 4–4. Sista 25 blev nervfyllt och det var Edsbyn som drog längsta strået.

För med kvarten kvar serverade Hans Andersson lagkamraten Tuomas Määttä med ett elegant lyft. Helt ren satte han distinkt 5–4.

– Väldigt snyggt mål av Tuomas, berömmer Wikblad.

Edsbyn kunde sedan andas ut när Hans Andersson frispelade Mattias Hammarström som fastställde slutresultatet 6–4 med åtta minuter kvar av ordinarie tid.

– Ja, verkligen. Där fick vi lite mer lugn och ro även om det fortfarande var mycket tid kvar.

Och nu väntar förmodligen fullt hus på fredag i Sparbanken Lidköping arena. Villa kommer med stor sannolikhet ge sitt yttersta för att slippa ett avgörande på bortais.
Kanske kan Edsbyn nyttja pressen som kan tänkas uppstå i Villa…

– De har ju fortfarande 2–1 i matcher så ser man det så behöver de ju inte ha nån press på sig, säger Wikblad

Mattias Bladh

Edsbyn–Villa 6–4 (3–2)

Målen: 0–1 (3) Martin Karlsson (Felix Pherson), 0-2 (13) Joel Broberg (Johan Esplund), 1-2 (21 ,hörna) Oscar Wikblad (Joakim Svensk), 2-2 (26) Jonas Edling, 3-2 (33) Daniel Liw, 3-3 (54) David Karlsson (Johan Esplund), 4-3 (55, hörna) Mattias Hammarström (Daniel Burvall Jonsson), 4-4 (65, hörna) Tim Persson, 5-4 (77) Tuomas Määttä (Hans Andersson), 6-4 (82) Mattias Hammarström (Hans Andersson).
Hörnor: 8–10.
Utv, Edsbyn: 1×10. Villa: 1×10.
Domare: Daniel Labe.
Publik: 1 780.