Edsbyn tog kommandot i semifinalen — vann borta mot AIK

,
edsbyn bandy, edsbyn, aik edsbyn bandy, aik edsbyn semifinal

Edsbyn tappade en tremålsledning och var i brygga mot AIK i första semifinalmötet. Men Oskar Wikblad lyckades sätta 5–4 med fem minuter kvar.

Edsbyn fick en riktig smakstart när Tommi Määttä satte 1–0, på passning av Jonas Edling, redan efter fyra minuter. Ännu bättre skulle det bli när Simon Jansson ökade på till 2–0 i den 25:e minuten.

AIK var i gungning och Edsbyn kunde även göra 3–0 minuten senare via Jonas Edling.
Resultatet stod sig till halvtidsvilan.

AIK bättre i andra

Ett bättre AIK i andra halvlek som gjorde viktiga 1–3-reduceringen på straff.
Hemmalaget kunde sedan nyttja en utvisning på Edsbyn när storstjärnan Erik Pettersson satte 2–3 i den 59:e minuten.

Nästa mål var så klart viktigt och AIK fick William Arvidsson utvisad med tjugo minuter kvar. Edsbyn lyckades inte nyttja det utan AIK kvitterade till 3–3 genom Kalle Lempinen.
Vändningen var sedan ett faktum när Erik Pettersson satte ledningsmålet via straffpunkten sedan Daniel Andersson blivit upphakad av Joakim Svensk i ett rent friläge.

Två snabba mål

Men Edsbyn gav sig inte. Mattias Hammarström pangade in kvitteringen till 4–4 på hörna i matchminut 85. Och två minuter senare frälste Oskar Wikblad Edsbyn med att sätta matchavgörande 5–4.