Edsbystjärnan lämnar lugnande besked — efter smällen: ”Klarade mig bra”

,
Edsbyn, Edsbystjärnan, Simon Jansson, tackling, bentackling, bentacklingen, Philip Lindqvist

En kvart in i Edsbyns bortamöte med Vetlanda på söndagen åkte Simon Jansson på en brysk bentackling från Vetlandas Philip Lindqvist.
De egna supportrarna kan emellertid andas ut — Edsbystjärnan räknar med spel i kvartsfinalerna.
— Ledbanden är lite skadade men det är positivt. Klarade mig bra, säger han till Bandyfeber.

Söndagens elitseriemöte mellan Edsbyn och Vetlanda var tabellmässigt betydelselöst för båda lagen. Men känslorna svallade när Philip Lindqvist bjöd Simon Jansson på en rejäl bentackling tidigt i första halvlek.

Jansson fick ledas av isen och Lindqvist åkte i samma veva på ett grovt matchstraff.

Hårt lindad och i högläge fick Edsbystjärnan följa matchen från sidan medan kritiken briserade i sociala medier över Philip Lindqvists aktion.

Då var det svårt att säga hur prognosen såg ut men när Bandyfeber når Jansson på måndagskvällen ger han lugnande besked.

— Ryhed (Bengt, Edsbyns fysioterapeut) undersökte mig och konstaterade att inget är sönder men att ledbanden har fått sig en smäll, därför lite smärta, säger han.

Någon större värk i knät kände han inte av under måndagen.

— Knappt nånting, så det känns jättebra, säger Jansson, som är inställd på spel i kvartsfinalen.

Jansson har likt många andra i bandy-Sverige vevat klippet på tacklingen i efterhand och konstaterar att Lindqvist kunde ha undvikit situationen.

— Klart att det inte är snyggt, men jag vet att det går fort i bandy. Men känns som om man har lite känsla, så hade man flyttat bort benet och inte sträckt ut det.

Seriesegraren Edsbyn vann för övrigt matchen med hela 13–3 efter sanslösa nio (!) mål av skytteligavinnaren Oscar Wikblad (49 mål).
Nu väntar som bekant kvartsfinal på lördag där laget ställs mot antingen Motala eller Vetlanda, som gör upp om platsen i åttondelsfinalen.

– Riktigt kul, man har ju tränat för det här sen i april, säger Jansson.

Mattias Bladh