Efter långtidsskadan på Mohlén — Frillesås värvar rysk anfallare: ”Vasst skott”

,
Frillesås bandy, frillesås

Frillesås Robin Mohlén har dragits med ryggbesvär under försäsongen och prognosen är oviss. Därför plockar nu hallänningarna in ryske anfallaren Andrey Gerasimov.
”Med anledning av det täta matchschemat denna säsong så skulle risken att slita alldeles för hårt på resterande spelare äventyra Frillesås Bandys målsättning vilket gjorde att man tog detta beslut”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Det ovissa läget med långtidsskadade Robin Mohlén har varit ett gissel för Frillesås under försäsongen.
Nu har man hittat en tilltänkt lösning i ryske anfallaren Andrey Gerasimov för att stärka truppen.

Andrey Gerasimov, 33, har ryska klubben Mayak som moderklubb och har representerat klubbar som Raketa Kazan, Baykal Energy och Uralsky Trubnik i den ryska högstaligan. Närmast kommer han från Sarpsborg bandy i norska elitserien där han förra säsongen gjorde 31 mål på tretton matcher.

KakserviceANNONS

Totalt har Andrey Gerasimov gjort 351 mål på 495 matcher i den ryska högstaligan.

”Andrey är en fysiskt stark spelare, bra skridskoåkning samt med ett vasst skott som säkerligen kommer ge utdelning i vinter”, skriver Frillesås Bandy i ett pressmeddelande.

Klubben meddelar att de har som förhoppning att Andrey Gerasimov hinner bli spelklar innan seriestarten, med hänvisning till ”byråkratins kvarnar” på Migrationsverket.

Mattias Bladh