Efter premiärförlusten — Broberg vann mot Frillesås: ”Skön seger”

,
Broberg bandy, Broberg Söderhamn, Jonas Engström, bandy, elitserien bandy

Broberg föll i elitseriepremiären hemma mot Motala. På söndagen tog man revansch på sig själva när Frillesås besegrades med 9–3.
— Skönt med seger efter en premiär som vi inte alls var nöjda med, säger Broberganfallaren Jonas Engström till Bandyfeber.

Hur skulle Broberg svara efter smällen i premiären mot Motala i fredags där Söderhamnslaget föll tungt (3–5) på hemmaplan?

Genom att, via en lysande andra halvlek, vinna stort mot Frillesås i Helsingehus Arena inför 634 åskådare.

ANNONS

En vinst som smakade extra fint och var dessutom viktig inför fortsättningen.

— Ja, precis. Skönt med seger efter en premiär som vi inte alls var nöjda med, säger Broberganfallaren Jonas Engström.

Som gjorde 5–3 och 7–3 i andra halvlek där det i stort sett var ett lag på banan.

Vilket mål höll 31-åringen högst?

”Fortfarande jämnt”

— Då måste jag säga 5–3 för då var det forfarande jämnt i matchen, säger Engström.

Ett riktigt fint mål. Rasmus Linder stod för en elegant flipp som Engström lika elegant plockade ner och Christian Fagerell var chanslös i Frillesås-målet.

Vid 7–3-målet skar Engström, påpassligt, in längs högra kortlinjen och var säkerheten själv i avslutet.

Men tar vi det från start så var det inte lika bra spel från Broberg.

Lågt stående Frillesås

Frillesås stod lågt och var inte ofarligt i sina omställningar. Med kvarten kvar av första kopplade Broberg ett litet bättre grepp om händelserna. Med drygt tre minuter kvar till halvtid fick Martin Söderberg på en kalasträff till 2–2 på en högerhörna och det var mer än rättvist.

— Första halvlek var vi inte nöjda med. Vi var obeslutsamma och tappar en del boll, sen rättar vi till det i paus och gör en mycket bra andra halvlek som gör att vi kunde gå ifrån Frillesås.

Ja, på mindre än tre minuter hade Broberg gjort två raka mål via Rasmus Linder och Daniel Burvall Jonsson.

Nu kunde Frillesås Fredrik Brandin krympa hemmalagets ledning efter slarv, men sedan var det Broberg som stod för showen när målen började trilla in.

Satte fart

Och Jonas Engström var en av dem som satte fart på showen.

— Tycker att jag kom med mycket bättre i andra halvlek, säger Engström.

Jesper Öhrlund fastställde slutresultatet till 9–3 när han tunnlade sin försvarare och inte gjorde något misstag vid friläget.

En välbehövlig seger inför fortsättningen, och Broberg verkar ha trampat igång maskineriet.

— Det hoppas jag verkligen, skön seger. Nu får vi träna och prata ihop oss och sen väntar derby på Sävstaås på fredag.

Det gör det. Och det kan bli något alldeles extra.

Mattias Bladh

Broberg—Frillesås 9–3 (2–2)

Målen: 1–0 (9) Jaakko Hyvönen (Daniel Burvall Jonsson), 1–1 (12) Adrian Emretsson, straff, 1–2 (16) Robin Björkestam, 2–2 (43) Martin Söderberg, hörna, 3–2 (47) Rasmus Linder, 4–2 (50) Daniel Burvall Jonsson, 4–3 (52) Fredrik Brandin, 5–3 (56) Jonas Engström (Rasmus Linder), 6–3 (71) Martin Söderberg (Adam Wijk), 7–3 (82) Jonas Engström (Rasmus Linder), 8–3 (86) William Larsson, hörna, 9–3 (90+3) Jesper Öhrlund (Adam Wijk).
Hörnor: 15–10.
Utv, Broberg: 2×10. Frillesås: 2×10.
Domare: Gustaf Bortas.