Erik Pettersson utsedd till Årets spelare: ”En dröm som går i uppfyllelse”

,
aik bandy, Erik Pettersson bandy

AIK:s storstjärna Erik Pettersson är utsedd till Årets spelare på herrsidan. Den fina utmärkelsen får den 25-årige anfallaren för sina insatser på isen den gångna säsongen.
— Det finns ju spelare och idoler som jag har följt som har fått priset och då har jag tänkt att det vill jag också ha, säger Erik Pettersson till svenskbandy.se.

Det kommer inte som någon skräll att Erik ”EP” Pettersson får den prestigefyllda utmärkelsen.
AIK-anfallaren beskrivs av många som en komplett bandyspelare vilket han också visat den gångna säsongen.

När ”EP” får reda på att han blivit Årets spelare på herrsidan blir han minst sagt stolt — med rätta.

— Oj, det här ju jätteroligt! Den här utmärkelsen är något jag har tänkt på sedan jag var liten. Det finns ju spelare och idoler som jag har följt som har fått priset och då har jag tänkt att det vill jag också ha. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Erik Pettersson till svenskbandy.se.

”Individuellt dominant”

Juryns motivering om Erik Pettersson:

”Individuellt dominant på ett sätt som närmast för tankarna till Misha Svechnikov och Sergej Lomanov. EP (Erik Pettersson, reds. anm) var klart bäst i ett redan kanske profilstarkt AIK. Fart, skridskoåkning, tyngd, teknik och skytte på högsta världsklassnivå. När EP även börjar göra sina lagkamrater bättre så kommer han skriva in sig i historieböckerna som bäst genom tiderna – men han har ju tid på sig för det.”

”Spelar på en nivå som ingen annan kommer upp i. Och med en bredd i sitt spel som ingen annan, den mest kompletta spelaren i bandysporten idag. Genombrottstark, teknisk, snabb och har ett otroligt skott. Lika bra på mitten som i anfallet. Driver AIK:s spel, inte bara genom mål och assist, och är den enskilt största anledningen till att AIK nådde SM-final. Avgör matcher på egen hand.”

Tvåa i poängligan

Erik Pettersson gjorde 77 poäng (51 mål, 26 assist) i grundserien den gångna säsongen. En notering som gav en andraplats i poängligan efter Villas Christoffer Edlund (79 poäng).

I kvartsfinalen mot VSK gjorde han hela 13 poäng (9 mål, 4 assist). I semin mot Edsbyn svarade ”EP” för 11 poäng (8 mål, 3 assist).

I SM-finalen mot Villa, där AIK föll i sudden death med 4–5, gjorde han ett mål och en assist.

Årets spelare har delats ut av Svenska bandyförbundet sedan 1963.