Esa Määttä ny huvudtränare i AIK: ”Mycket inspirerande”

,
aik bandy, esa määttä aik, aik, bandy, bandy elitserien, elitserien bandy

Esa Määttä blir ny huvudtränare i AIK. Den 53-årige finländaren, som närmast kommer från tränaruppdrag i Sirius, får det yttersta ansvaret samtidigt som Magnus Muhrén samt Oskar Robertsson blir kvar i ledarstaben.
— Det kommer bli ytterst spännande att ansluta till föreningen, speciellt eftersom att jag anser att AIK är en stor klubb som verkligen behövs i svensk bandy, säger Määttä till AIK bandys hemsida.

Esa Määttä fick sparken som tränare i Sirius så sent som i början av januari, men är nu alltså tillbaka i hetluften.
På måndagen blev det officiellt att Määttä blir ny huvudtränare i AIK. I ledarstaben kommer fortsatt Magnus Muhrén och Oskar Robertsson att ingå.

— Det känns otroligt roligt att välkomna en så meriterad tränare till AIK. Esa är en mycket skicklig ledare som förutom sitt stora bandykunnande är känd för sin tydlighet och vilja. Just de egenskaperna i kombination med AIK:s målsättning innebär att vi nu tar möjligheten att öka tempot och styrkan för att gå hela vägen, säger AIK:s sportchef Jonas Galotta till klubbens hemsida.

”Ytterst spännande”

Esa Määttä säger till AIK bandys hemsida att han ser fram emot att leda laget.

— Det är mycket inspirerande att få bidra till AIK:s säsong, som hittills har varit mycket lovande. Laget ligger på andra plats i tabellen med ett framgångsrikt spel och en vilja att hela tiden bli bättre. Jag kommer inte ändra i grunden utan fortsätta arbetet med en del justeringar som ger laget rätt förutsättningar att vinna. Det kommer bli ytterst spännande att ansluta till föreningen, speciellt eftersom att jag anser att AIK är en stor klubb som verkligen behövs i svensk bandy.

Mattias Bladh