Falu BS kritiserar förbundet — för att särbehandla vissa klubbar: ”Ökar på den förtroendekris som finns”

,

Falu BS riktar hård kritik gentemot Svenska bandyförbundet för att inte veta vilka lag som spelar i elitserien 2019/20. Och att vissa föreningar ”behandlas på ett annat sätt än övriga” när det gäller enskilda granskningar.

I ett inlägg på Falu BS Facebooksida så har klubben publicerat en skrivelse som skickades in till licensnämnden den 26 maj. Inlägget är undertecknat av Anders Ors, tillförordnad ordförande i Falu BS Bandy.

Föreningen menar att svensk bandy inte gör tillräckligt för att följa det regelverk som finns när det gäller enskilda granskningar.
Föreningen skriver, bland annat, följande i inlägget:

”Känslan är ändå hos många i bandysverige att etablerade föreningar, de som anses viktiga för svensk bandy, behandlas på ett annat sätt än övriga. Detta skapar som vi ser det en ohållbar situation, om inte det regelverk som finns följs till 100% vid varje enskild granskning så ökar det på den förtroendekris som finns och som definitivt inte gynnar bandyn”.

Bakgrunden är att flera elitserieklubbar tampas med ekonomiska problem. Falu BS pekar på lag som Hammarby, Västerås och Sandviken som ”har fått göra omtag i sina organisationer med påföljd att spelarkontrakt har omförhandlats alternativt sagts upp för att de ska kunna fortsätta spela i elitserien med en godkänd elitlicens.”

Främst ställer sig Falu BS frågande till hur det blir med ekonomiskt krisande IFK Vänersborg och AIK, sistnämnda klubben är under utredning för misstänkta ekonomiska oegentligheter i ett bolag kopplat till AIK bandy. Något som Bandypuls avslöjade i en granskning i mitten av april. 

Vid en eventuell utebliven elitlicens för någon av elitserieklubbarna kommer Falu BS få frågan om spel i elitserien.

Men …

”[…] får vi en förfrågan att ta över någons plats till nästa säsongs elitserie är det inte ett självskrivet ja, vi behöver tid för att klara ut de ekonomiska förutsättningarna som en elitseriesäsong kräver och nu är det snart bara 4 månader kvar innan serien börjar.” fortsätter klubben i inlägget.

Läs Facebookinlägget i sin helhet NEDAN.

Vi har fått många frågor om hur vi agerar i BS kring de skriverier som florerat i diverse media och därför kommer nu…

Posted by Falu BS Bandy on Thursday, June 6, 2019

Mattias Bladh