Falu BS vann ”måstematchen” mot Frillesås: ”Jätteskönt”

Falu BS, Frillesås

Falu BS segrade med 4—2 (1—1) i ”måstematchen” mot Frillesås och tog två sköna och nödvändiga poäng. Då njöt BS-mittfältaren Tobias Andersson lite extra.
— Ska man fortsätta att spela bandy i elitserien även nästa säsong så är detta en match man bör ta poäng i, säger han till Bandyfeber.

Både Falun och Frillesås kommer enligt många få slåss med varandra i de nedre regionerna av tabellen denna säsong och varje poäng är förstås viktigt i jakten på att klara sig kvar när elitserien summeras.
Lita då på att Faluns hemmaseger mot hallänningarna på lördagen satt extra fint, som dessutom var säsongens första vinst.

— Det känns jättebra med 2 poäng. Ingen jätteinsats från vår sida och vi måste snäppa upp lite till på tisdag när vi möter Edsbyn, säger BS-mittfältaren Tobias Andersson.

Det var också Falu BS som satte ledningsmålet efter dryga tolv minuters spel via David Forsell på hörna. Lagen fortsatte att spela jämt därefter, men i minut 32 satt kvitteringen till 1—1 när Jakob Jenefeldt rann igenom. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

— Helt okej. Vi fick en bra start men ju mer halvleken gick så blev Frillesås bättre och bättre. Vi fick lite utvisningar och så men 1—1 i paus var väl rättvist, säger Andersson.

Hemmalaget fick en riktig smakstart efter halvtidsvilan, återigen på hörna när Joakim Bergman hittade luckan bakom gästernas målvakt Christian Axelsson.
Men ledningen stod sig mindre än tio minuter då gästerna satte 2—2 via straffpunkten.

Frillesås hade sedan ett litet övertag, men Falun stod emot och kunde i 64:e minuten sätta 3—2 genom David Jansson.

— Jätteskönt, speciellt eftersom vi var två man mindre då. Men matchen var fortfarande jämn hela vägen.

Riktigt spännande sista tjugo och hemmalaget kunde, med en man mer på isen, punktera mötet med tio minuter kvar när Caspher Ekström prickade in 4–2. I vilket fall ett mål som fick en och annan BS-supporter att pusta ut en aning…

— Casphers mål kändes som spiken. Så det var underbart att se den gå in, säger Tobias Andersson.

Och visst blev det också spiken för Falu BS, som alltså kunde inkassera första tvåpoängaren för säsongen.

Hur mycket betyder den här segern inför fortsättningen?

— Jättebra att få med sig en seger. Ska man fortsätta att spela bandy i elitserien även nästa säsong så är detta en match man bör ta poäng i.

Mattias Bladh

Falu BS—Frillesås 4—2 (1—1)

Målen: 1–0 (13) David Forsell, hörna, 1–1 32) Jakob Jenefeldt, 2–1 (47) Joakim Bergman, hörna, 2–2 (56) Fredrik Brandin, straff, 3–2 (64) David Jansson, 4–2 (81) Caspher Ekström.
Hörnor: 5–12.
Utv, Falun: 4×10. Frillesås: 3×10.
Domare: Andreas Broberg.