Villas smäll — nio spelare har testat positivt för covid-19

,
Villa bandy, Villa Lidköping bandy, Villa Lidköping corona, Villa Lidköping covid-19

Antalet covid-19-fall ökar i Villa. När fredagen avrundades är det totalt nio spelare som testat positivt för viruset i så kallade snabbtester. Hos semifinalmotståndaren SAIK är det just nu sex bekräftade fall.
— Det är högst otroligt att någon av oss kan ställa ett lag på benen i en SM-final om åtta dagar, säger Villas klubbdirektör Jonas Johansson till Nya Lidköpings-Tidningen.

Det verkar inte finnas någon hejd på smittspridningen just nu i Villa. På fredagen snabbtestade Villa sju av de tio spelare som inte påvisat några symtom på covid-19 sedan tidigare.

Resultatet blev fem positiva fall.
På fredagen snabbtestades övriga tre spelare och lika illa var det där — enbart positiva fall.

KakserviceANNONS

Innebär att Villa nu har nio spelare som testat positivt för covid-19, inkluderat Jesper Eriksson som sedan tidigare testat positivt för viruset.

Gjort riktiga tester

— Jag har hela tiden sagt att snabbtester inte är helt tillförlitliga men känslan är ju att flera av dom kommer att vara positiva även när sjukvårdens resultat kommer, säger Villas klubbdirektör Jonas Johansson till Nya Lidköpings-Tidningen.

De tio spelarna i Villa har i skrivande stund redan gjort riktiga tester inom sjukvården. Svaren på dem kan dröja uppemot 72 timmar.

Sportsligt då? Villa leder med 2–1 i matcher efter SAIK lämnade walk over inför den tredje semin.

— Men vi är beredda på att ta tillbaka den walk overn och se till att det står 1-1 i matcher. Vi för en dialog med Sandviken om det, fortsätter Johansson till NLT, som alltjämt vill se semifinalen spelas i bäst av fem.

— Det ska avgöras i bäst av fem matcher och vi är beredda att se till att det står 1-1 i matchserien, men vi vill inte ha en chansartad och direkt avgörande match om en plats i SM-finalen.

Mattias Bladh