Florén tremålsskytt när IFK vann: ”Skönt att sätta dit dem”

,
IFK, Philip Florén, Florén, IFK vann, IFK Motala

IFK Motala fortsätter imponera i elitserien. På söndagen tog östgötarna andra raka tvåpoängaren efter 4–0 hemma mot Frillesås där Philip Florén blev tremålsskytt.
─ Tre hörnmål har jag ju knappt gjort på en hel säsong förut, så det var skönt att få sätta dit dem, säger IFK-anfallaren till Bandyfeber.

Det går inte säga annat än att IFK Motala går som tåget just nu.
I torsdags en storskräll borta mot Västerås (5–2) och på söndagseftermiddagen stabila 4–0 hemma mot Frillesås.

─ Skön seger och viktiga poäng. Vi gör en stabil insats och det känns kontrollerat matchen igenom, säger Philip Florén, IFK:s främste målskytt med nio baljor på nio matcher.

─ Vi fick en skön start på matchen med två tidiga mål och efter det tycker jag vi kontrollerar matchen. Starkt av oss att hålla nollan också med tanke på att vi fick göra lite ändringar i backlinjen precis innan matchen.

Ja, redan efter fyra minuter höll sig Philip Florén framme på en hörnretur och satte ledningsmålet. Mindre än tre minuter senare kom 2–0 via lagkaptenen Erik Litzén.

Visst, ser vi till första 45 var det IFK som hade det bästa och det mesta i chansväg och Frillesås ska vara tacksamt att det stannade vid ”bara” två baklängesmål.

I andra kändes aldrig Motala hotat på riktigt allvar.
Och när Philip Florén satte trean på hörna i minut 55, när IFK hade en man mer på isen, var två nya poäng nära.

Precis så blev det också och Philip Florén satte sin tredje (!) strut för dagen när han snyggt pangade in 4–0 på hörna på tilläggstid.
Snacka om het…

─ Ja, tre hörnmål har jag ju knappt gjort på en hel säsong förut, så det var skönt att få sätta dit dem idag. Det är väldigt sköna mål att få i en sån här match när det i övrigt inte är så jättemycket målchanser, säger tremålsskytten.

Motala är i och med segern uppe på en sjätte plats i elitserietabellen.
Vem hade trott det inför säsongen?

─ Ja, det ser bra ut. Vi har presterat bra det senaste och tagit några skrällpoäng som många kanske inte har räknat med. Men vi tror på vårt så det är bara försöka fortsätta på samma spår framöver, säger Florén.

En uppfattning som delas av lagkaptenen Erik Litzén, som också han tycker tabelläget ser bra ut.

─ Det gör det. Samtidigt ser det väldigt bra ut för många lag. Tror att det kommer bli en väldigt tajt serie i år, vilket är roligt, där många lag kommer vinna och ta många poäng, säger han.

Mattias Bladh

IFK Motala–Frillesås 4–0 (2–0)

Målen: 1-0 (4) Philip Florén, 2-0 (7) Erik Litzén (Vitaliy Klyushanov), 3-0 (55) Philip Florén, hörna, 4-0 (90+2) Philip Florén, hörna.
Hörnor: 10-8.
Utv, IFK: – FBK: 2×10.
Domare: Jacob Sulasalmi.